Counter Strike

2017 az Overwatch bannok éve lesz, nagyon felpörgött a közösségi tiltóhullám


A VAC BAN csak az egyik módja a csalóktól való megszabadulásnak, akiket a játék nem szűr ki, azt a társak kapják el, ráadásul egész szép számban!

2015 júniusában új napra virradtunk a csalással szembeni harc kilátástalannak tűnő harcmezején, megérkezett ugyanis az Overwatch!

Ha a játékban reportolsz valamit, a jelentésed eljut a Valve-hoz, és ha valakit elegen reportolnak, abból bizony Overwatch lesz. Ilyenkor magasabb rangú játékosok megkapják a gyanús körökre vonatkozó demót és kielemzik azt. Ha mindenki egyöntetűen bűnösnek találja az illetőt a végén feldobott szempontok szerint, akkor repül is neki a ban!

Forrás: Steam

Amikor a Béta fázist bevezették, még csak pár ezer áldozata volt a rendszernek havonta. Az élesedés után már megszaladtak a számok, 10-20 000 játékost tiltottak ki Game Ban segítségével minden egyes hónapban.

2017-ben azonban úgy tűnik szintet lépett a dolog és még durvábban nyomja a Valve az Overwatch rendszert. Az előző évek hónapjaihoz képest ugyanis brutálisan megszaladtak a számok.

Csak a példa kedvéért, 2016-ban összesen 278 332 Overwatch Bant regisztráltak a Steamen belül. 2017 júliusában egyetlen hónap alatt ennek közel felét sikerült összehozni 132 489 kitiltással:

Forrás: Steamdb

A közösség tehát szépen segíti a fejlesztők munkáját, a VAC Banok mellett az Overwatch tiltások is hasítanak. 2017 már biztosan rekord lesz, brutális számokat tud már most felmutatni a statisztika.

Csak a teljesség kedvéért, idén eddig 584 000 Overwatch tiltásnál is több született, ami több, mint az eddigi összes eset fele. Fél év alatt ez azért nem semmi!

Forrás: Steamdb

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva