Counter Strike

Új szabályok a CS:GO versenyeken: jön a nézői map vétó és a vesztes is kap pontot


Az ESL Pro League és a King of Nordic sorozatok meglepő újításokkal álltak elő, amik alaposan felkavarhatják a versenyek eddigi metáját.

A kérdés csak az, hogy jó-e az irány, amit a két verseny a zászlajára tűzött? Nézzük is őket egyenként!

Új pontrendszer a hosszabbításos meccsekre

Kezdjük a nagyobb falattal, az ESL Pro League ugyanis 1 000 000 dolláros összdíjazásával, dániai döntőjével és neves szponzoraival az egyik legnagyobb sorozat a CS:GO jelenében.

A szervezők mégis úgy gondolták, bele mernek nyúlni a szabályok alapjaiba, és ezt főleg az ötödik szezon igazságtalanságai miatt tették. Jól olvastátok, a tavalyi szezon végeredményét ugyanis rengeteg helyen a körarányok döntötték el az egyenlő pontok miatt, ami nem feltétlen egy hiteles mérőszám. Ezért átvariálták a pontokat:

  • Mostantól a rendes játékidőben megnyert mérkőzésért 3 pont jár ugyanúgy, mint eddig…
  • de a hosszabbításos győzelem csak 2 pontot ér, a hosszabbítás vesztese pedig szintén kap egy pontot

Teljesen logikus, hogy egy 16:0-ás vereségnél többet érdemel az, aki 19:17-re kap csak ki. Bár elsőre furcsa lesz és lehet háborognak majd a profik, hisz esport körökbe szokatlannak tűnhet, ez a változás jó irányba mozdíthatja el a fél éven át tartó sorozatokat!

Nézői szavazatokkal választanak pályát

A másik újítás a King of Nordic szervezőitől érkezett, ez viszont finoman szólva sem túnik túl jó ötletnek így elsőre.

A válogatottak meccsein ugyanis azzal az ötlettel álltak elő a következő fordulóra, hogy egy pályát a nézők is kibannolhatnak a mappoolból.

Vagyis akinek több szurkolója van az kibannolja az ellenfél legjobb pályáját? Vagy ha sok a troll akkor egy olyat, ami mindkettőjüknek jó lenne? Óriási kavarodás várható ebből az újításból, megítélni egyelőre lehetetlen, hogy fog elsülni ez a kísérlet.

Egyik szemünk tehát sír, a másik nevet: az ESL ötletét nagyon várjuk, a KoN viszont a jövőben ne egyen túl sokat lefekvés előtt, ha ilyen rémálmokat szül az álmatlan forgolódásuk.

Nyitókép: CSGO Mapveto

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva