Hearthstone

Frozen Throne: az első hét 5 legerősebb paklija


A konkrét számokra még várnunk kell, ám addig is lássuk, melyik paklik határozzák meg most a metát.

Túl vagyunk az első héten a Knights of the Frozen Throne megjelenése után. És bár a meta még mindig igen képlékeny, lassan azért kezd körvonalazódni, melyik paklik lehetnek az új éra meghatározói.

A legrészletesebb metagame-elemzéseket készítő Vicious Syndicate az első konkrét számokkal egyelőre még nem állt elő, hiszen ők is várnak és gyűjtik az adatokat, hogy minél hitelesebb statisztika készülhessen. Ám egy Top 5-ös listát azért készítettek az első számok alapján: az elmúlt héten ezek a paklik hozták a legmagasabb winrate-et.

Jade Druid

Nem lepődnénk meg, ha egyeseknek már rémálmai lennének a Jade Druid miatt, hiszen sáskaként lepték el a létrát ezek a deckek – rég láttunk már ekkora népszerűséget egyetlen paklitól. A Jade Druid ráadásul nemcsak népszerű, hanem nagyon jól is teljesít, hiszen nincs túl sok gyenge matchupja. Mindez a két új lapnak köszönhető, hiszen az aggro matchupokban a Spreading Plague, lassabb deckek ellen pedig az akár ötödik-hatodik körben kirakható Ultimate Infestation képes elmebeteg dolgokra.

Forrás: Vicious Syndicate
AAECAZICCK6rAvIF+QyUvQL4DJnTAsnHAuC7Agv+AbS7AuQIxAbLvALPvAJAX6DNAt2+AofOAgA=

Token Druid

Druid, Druid mindenütt – valószínűleg a Force of Nature + Savage Roar által fémjelzett Midrange Druidos idők óta nem láttunk ekkora dominanciát. Az Un’Goro időszakban is szárnyaló Token Druid továbbra is nagyon erős, a némileg lassabb meta sem nagyon hatotta meg. Sőt, így legalább kényelmesen bekerülhetett ezekbe a deckekbe is a Bonemare stabilizáló lapként, illetve a Druid of the Swarm személyében egy nagyon erős 2-drop is érkezett.

Forrás: Vicious Syndicate
AAECAZICApG8AvgMDv4B5Qe2swLrwgLNuwKbzQLBqwL3A5HQAuYFn8ICr8IChsECps4CAA==

Murloc Paladin

A Midrange Murloc Pala a csúcson zárta az Un’Goro metát, és továbbra is ott van a legjobbak között, ami nagyban köszönhető annak, hogy ő az első számú (és talán egyetlen komolyabb) fenyegetés a Jade Druid számára. Ha jól jön ki a lépés, akár negyedik-ötödik körös winre is képes, de a late game-je is erős – tud sok kicsi, de kevés nagy fenyegetéssel is operálni. Ez a fajta rugalmasság és a rengeteg szinergia továbbra is ott tartja a top paklik között, a Righteous Protectorral ráadásul egy nagyon bosszantó 1-dropot is kapott.

Forrás: Vicious Syndicate
AAECAZ8FBpvCAry9AtDiAuO+ArnBAvoGDNsD48sC06oCs8ECncICpwjZrgKvB5boArHCAojHAqbOAgA=

Pirate Warrior

Hogy mennyire erős a Pirate Warrior, azt jól mutatja, hogy új lapok nélkül is vígan lubickol. Oké, a legújabb verzióban éppenséggel szerepel egy szem Phantom Freebooter, de az is inkább csak mutatóba, nélküle sem lenne különösebben gyengébb a pakli.

Forrás: Vicious Syndicate
AAECAQcEkbwC18oC8gXIAw2CsALUBf8D5weRA+8HiLACjgWoBe4GHLACr8ICAA==

Secret Mage

A Secret Mage szintén egy olyan deck, amely nem újonnan emelkedett fel, hanem egyelőre “túlélte” a metaváltás. Apróbb finomítások történtek csak a deckben: win conditionként nagyobb hangsúlyt kapott Archmage Antonidas, akinek a Mana Bind és a Burgly Bully, illetve az új lapok közül a Ghastly Conjurer biztosít extra alapanyagot a Fireball-záporhoz.

Forrás: Vicious Syndicate
AAECAf0EBvsMxsECwwHezQL6vwK4CAyVA8HBApYF17YCmMQC5gSrBHHsBbsCh70Co7YCAA==

Jelenleg tehát ezek a deckek tűnnek az aktuális meta legjobb, legstabilabb szereplőinek, a következő hetekben azonban még sok minden változhat. Ami pedig talán még fontosabb: a jövő héten végre megkapjuk az első pontos összesített winrate-adatokat is az egyes decktípusokról!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva