League of Legends

Nerf utáni dilemma: Ardent Censer vs Redemption


A 7.17-es patchben érkezett nerfek miatt elvesztheti korábbi kötelező support tárgy státuszát az Ardent Censer?

Az ADC pozíció talán a legnehezebb szereppé nőtte ki magát a mostani LOL metában. Nem csak a tank meta okoz nehézségeket az alsó ösvény párosainak, hanem az egyre gyakrabban előforduló akár 4-5 emberes gankek is megnehezíthetik a kevésbé mozgékony AD Carry-k dolgát.

A bot lane-ek legnagyobb ütőkártyája, amivel eddig képesek voltak felvenni a harcot a nehéz körülmények ellenére is az Ardent Censer volt, a plusz attack speed és élet lopás miatt. Azonban ez a tárgy oly mértékben erősebbnek bizonyult a többi support tárgyhoz képest, hogy szinte minden egyes támogató számára kötelező vétellé vált. Az olyan supportok melyek rendelkeznek shielder/healer képességgel tier list-ek élére törtek és könnyen el tudtak dönteni bármilyen rangsorolt meccset.

Dolguk mindössze annyi volt, shieldjüket vagy healjüket rápakolják az ADC-re, aktiválják a Censer passzívját és végignézzék ahogy az ADC kiirtja az egész ellenséges csapatot. Ezt sem a közösség sem a Riot nem tartotta fairnek, és mindkét fél egyetértett abban:

Az Ardent Censer ebben a formában rontja a játékélményt.

A tárgy túlzott erejét elismerve a Riot a 7.17-es patchben nerffel sújtotta az Ardent Censert. A továbbiakban annak passzív hatásai nem fognak a szinttel növekedni, ezzel meggyengítve annak late game erejét. Kompenzációként a kezdő statokat némileg magasabbra emelték. RiP

Így néznek ki a konkrét változások:

Magyarul:

  • A bónusz támadási sebesség 20-35%-ról minden szinten 25%-ra változott
  • A bónusz életlopás pedig 20-35-ről minden szinten 25-re változott

Ez a nerf valószínűleg elég ahhoz hogy jóval kevesebbet lássuk a tárgyat a jövőben, mind pro playben mind pedig soloQ-ban.

Ez azt jelentené hogy teljesen használhatatlanná vált az Ardent Censer és soha többet ne vegyük egyik supportnak sem?

Egyáltalán nem! Habár a late game erejét jelentősen lecsökkentették a nerffel, a Censer továbbra is egy erős tárgy lehet a megfelelő bot lane párosoknak.

Akiknek továbbra is ajánlott az Ardent Censer:

  • Support: Janna, Lulu, Taric, Rakan, Soraka, Sona
  • ADC-k, akikhez érdemes venni: Kog’maw, Kallista, Ashe, Twitch, Tristana, Sivir

A többi supportnál viszont a Censer szerepét a Redemption veheti át, ugyanis ez a tárgy egy jó ideje nem lett legyengítve és szinte minden szituációban hasznos. Az Ardent Censer elgyengülésével valószínűleg sokkal több támogató fog a megbízhatóbb Redemption mellett voksolni a nerfelt Ardent Censerrel szemben. Ez a változás alaposan megbolygathatja a bot lane metát. A Riot korábban Janna nerfelését is tervezte, azonban úgy döntöttek megvárják milyen hatással lesz Jannára a Censer nerfje és csak utána döntik el, hogy szükség van-e további változtatásokra.

Nyitókép: team-dignitas

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva