Counter Strike

Jól kezdett a FaZe-OpTic duó, viszont pocsékul indult a HR és a BiG versenye


Az ESL Pro League első hetének feléből sok következtetést nem vonhatunk le, inkább csak leírjuk, mit láttunk. De azt nagyon!

Az ESL Pro League hatodik szezonjában EU és NA csoportkörökkel indul a küzdelem, a divízión belül mindenki játszik mindenkivel oda-vissza. Így összesen 26 mapot nyomnak le, a hat legjobb pedig mindkét csoportból az offline döntőbe jut.

Európa

Ahogy várni lehetett, a FaZe berobbantotta a rakétákat, és az első helyig meg sem álltak a hét végére.

A fnatic és az EnVyUs még nem vesztett meccset, de keveset is játszottak, minden esetre önbizalomnövelő indításnak tökéletes egy hét után!

A G2, Astralis és North által mutatott 50% leginkább a franciáknak fáj, ők ugyani hat meccsen hozták ezt össze.

Az LDLC, Na’Vi, NiP trió még nem lépett pályára, pedig sokakat érdekel, milyen formában várják az őszt s1mple vagy éppen f1rest ötöse!

A legrosszabb rajtot a 2:4-el álló BiG és a már most 1:5-öt összeszedő HellRaisers hozta, ezt látva még a bentmaradás is csoda lesz a szezon végén.

Forrás: HLTV

Összefoglalva: A FaZe friss csapat lévén egyelőre a mézes heteket éli, skillből, kevés gyakorlással csak mennek előre. A G2-ból továbbra is hiányzik valami, az EnVyU viszont szépen mozog a kvalik után a Pro League-ben is, érdemes lesz odafigyelni rájuk.

Amerika

Írhatnánk ugye Észak-Amerikát is, csak éppen alig lenne igaz, hiszen csupán a játékosok 57%-a NA player, ráadásul nem is feltétlen ők állnak az élen.

Hanem a 150-es pinggel játszó, európai playerekre építő OpTic, mögötte pedig szorosan az SK lohol.

A CLG és a Misfits kezdése is biztató, főleg úgy, hogy az előzetes esélyesek, pl a Liquid, az Immortals és a Renegades egyelőre 50%-al állnak csak.

A Cloud9 0:2-je meglepő de semmit sem jelent, a kicsapatok ide-oda guruló pontjaiból pedig még olvasni sem lehet.

Forrás: HLTV

Összefoglalva: Az amerikai meta évek óta arról szól, hogy a hat esélyes közül 5 minimum tovább is jut, vélhetően idén sem lesz nagy meglepetés. Az SK, Immortals, OpTic, Cloud9, Liquid ötösnek kb bérelt helye kell hogy legyen, hatodikként pedig valaki még odaérhet a LAN-ra. Az izgi dolgok Európában történnek majd!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva