Counter Strike

A legjobb olcsó gamer egerek!


Azt hitted a gamer egerek csak 20 felett kezdődnek? Vannak ám vérbeli gamer egerek bőven ez alatt is, nézzük!

Lehet gamer egeret már 3-4 ezer forint környékén is. Ezek hiába világítanak 16,8 millió színben és néznek ki jól a képeken, ha rossz a szenzoruk és csapnivaló az anyaghasználatuk. Az olyan extra fícsőrökbe, mint az omron kapcsoló, értelmes kábel és jó minőségű talpakat már fel sem hozom, mert ennyiért sajnos csak egy rakat szennyet kapunk, ezektől menekülni kell mindenkinek. Ha egy haverod be akarja adni azt, hogy az rgb-s 4 ezres gamer egerének a szenzora milyen jó, fél perc alatt megmutathatod neki, hogy nem az. Egyszerűen játékba ránts egy rohadt nagyot az egéren, a szenzor vagy nem fogja pontosan lekövetni és nem akkorát fog mozogni a célkereszt, mint amit rántottál, de még valószínűbb, hogy egyszerűen megáll, mert nem képes feldolgozni az információt.

AULA Catastrophe, a neve mindent elárul róla

Nekem ez volt az a pont, amikor meguntam, hogy nem tudok pontosan lőni és egy értelmes egérre váltottam, azóta DMG-ből Global lettem, persze mellette sok gyakorlás is szükséges, de minden jó alapja egy olyan egér, ami a legnagyobb tűzpárbajban sem hagy cserben.

ASUS ROG Sica

Az ASUS-nak is van olcsó gamer egere, ugyan azzal a szenzora, ami a Zowie-ké, a PMW 3310, ráadásul cserélhetőek a kapcsolói. Szóval ha tönkremenne a mikrokapcsoló, otthon kicserélheted mindenféle probléma nélkül 2 perc alatt. Mellette a szenzora pontos és az anyaghasználata is teljesen korrekt.  Claw és fingertip fogásra ideális.

Bővebb információ

Ára: ~9000 Ft
Szenzor: PMW 3310

Logitech G203

A Logitech G Pro-t sokan ismerik, a G203 pedig neki a kis tesója. Formára ugyan az, ő is a kisebb egerek közé sorolandó, kicsit gyengébb az anyaghasználata, illetve a szenzora sem a jelenlegi legjobb (PMW 3366), hanem egy Mercury nevezetű érzékelőt kapott de ez sem fog cserbenhagyni nagyjából soha. Pontos és rendkívül könnyű egér és oldalgombokkal is rendelkezik. Leginkább claw és fingertip fogásra ideális.

Ára: ~10 000 Ft
Szenzor: Mercury

SteelSeries Rival 100

A sokak által kedvelt Rival 100-at már lassan kivonja a forgalomból a Steel, ám rendkívül kedvező áron megkaphatjuk a legtöbb boltban. A szenzora nem a legjobb, de ha megelégszünk az 500 DPI-vel, nem fog cserben hagyni. Még 1000 DPI-n is egész jól használható, de feljebb nem ajánlott venni a DPI-t. Érdekes, hogy a fekete verzió LOD-ja magasabb, mint a színeseké (magasabbról is érzékel a szenzor), ez játékban pedig nem jön jól, szóval érdemesebb a színes de matt verziók közül választani. Szintén rendelkezik oldalgombokkal és palm/claw fogásra is alkalmas.

Ára: ~7000 Ft
Szenzor: S3059

Cougar Minos X3

A Cougar egere nem igazán népszerű, pedig 10 ezer alatt szintén jó vétel, hiszen ennyiért kevés olyan egér van, ami tenyeres fogásra van kitalálva. A szenzor szintén PMW 3310, ami az összes Zowieban megtalálható és ez is egy plug&play egér, tehát nincs hozzá semmiféle szoftver. Az olcsó egerek közül az egyik legjobb vétel, emiatt fel is kúszott kicsit az ára, korábban ugyanis 6500 Ft-ért lehetett megvenni, most már 8500 körül megy.

Ára: ~8500 Ft
Szenzor: PMW 3310
Teszt

Logitech G102

G102 Forrás:OC

Ez pedig a G203 ázsiába szánt változata, gyakorlatilag ugyan az, csak olcsóbban megkapható, cserébe nincs rá garancia és külföldről kell rendelni. Az előnye, hogy 7000 Ft-ért házhoz jön. A szenzor itt is pontos, kapunk oldalgombokat és RGB-t, szoftvert, szóval ennyi pénzért ez is jó vétel.

Ára: ~7000 Ft
Szenzor: Mercury
Teszt

 

A fenti egerek közül bármelyiket nyugodt szívvel választhatjuk. A szenzora mindegyiknek minőségi, természetesen van amiben elmaradnak a drágább társaiktól, ezek többnyire a kábel, anyaghasználatban merülnek ki, viszont a legfontosabb, hogy a mozgást rendkívül jól lekövetik és mind minőségi termékek, amik pár év múlva sem fognak cserben hagyni. Ezzel szemben, ha olcsón mondjuk fele ennyiből úsznánk meg, ott az anyaghasználat is gyengébb és a szenzora ezeknek a közelébe sem ér és 1 év múlva cserélhetjük is le őket, mert a “teszkós” cuccok többet nem nagyon szoktak bírni úgy, hogy használhatóak maradnak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva