Hearthstone

Ha most kezdted a Hearthstone-t, ezekkel a Basic lényekkel érdemes játszani


Mutatjuk, hogy melyik minionokra építs az elején.

Kellő gyakorlással és szorgalommal egészen hamar el tudsz jutni a Hearthstone-ban addig, hogy legyen egy olyan paklid, amely akár magasabb szinten is megállja a helyét, nem csak kezdők ellen. Ám ha még csak frissen ismerkedtél meg a játékkal, akkor bizonyára szívesen veszed a tanácsokat a kezdő lapkészletet illetően.

Az úgynevezett Basic lapkészlet – amit mindenki megkap a játék elején – 133 lapból áll:

  • 43 Neutral lap – Ezeket bármelyik pakliba berakhatod, csak lények vannak közöttük.
  • 90 class-specifikus lap – Mindegyik class-nak van 10 Basic lapja, amikből 5-öt rögtön megkapsz, ha megnyitod az adott hőst, további 5 pedig akkor szerezhető meg, ha elérsz a hőssel egy adott szintet.

Mivel class-onként csak 10 lap áll rendelkezésre, ezért a játék legelején nyilván óriási szerepe van a Neutral lapoknak, bármilyen paklit is építs. Egy kezdő azonban elsőre nem feltétlenül tudja eldönteni, hogy a 43 lény közül melyek a legjobbak – ebben próbálunk most egy kis segítséget nyújtani. Íme azok a minionok, amikkel garantáltan nem lősz mellé az elején!

Acidic Swamp Ooze

Akár hiszed, akár nem, ez egy kifejezetten jó lap, nagyon sok versenypakliban szerepelt korábban. Ennek az az oka, hogy képes lapelőnyt csinálni azzal, hogy leszedi az ellenfél fegyverét – mindezt úgy, hogy a 2-ért 3/2 egy teljesen standard stat, vagyis a méreteit és a költségét tekintve nincs “ára” a képességének. Biztos felmerül benned a kérdés persze: ennyire tartani kell a fegyverektől a játékban? Nem kifejezetten erről van szó. Sőt, az ellenfelek többségével szemben nem fogod tudni kihasználni a képességét, igazán jó esélyekkel pedig csak Warrior, Shaman és Paladin ellen fog kijönni az előnye (illetve a Rogue ellen, de ott általában csak egy Hero Powert tud leszedni). Ám ha sikerül kihasználni, akkor nagyon megérte, egyébként pedig “csak” egy korrekt második körös lény.

Forrás: Hearthpwn

Chillwind Yeti

A Hearthstone “gyerekkorában”, amikor még nem volt ennyi lap nagyon sokáig ez volt a legjobb 4 manás lény a játékban. A vicc az, hogy még most sem rossz, csak egyszerűen nagyon felértékelődtek a képességek, így nem nagyon férnek be az “üres” lények. Neked ettől még nem kell megijedned, kezdő paklikba így is kötelező, elég jó esélyekkel le tud ütni 2, vagy akár még több lényt is.

Forrás: Hearthpwn

Sen’jin Shieldmasta

Egy másik nagyon jó 4 manás lény, aki inkább a védekezéshez ért. A Yetihez képest -1 sebzésért kapunk egy Taunt képességet, ami ideális a korai fenyegetések elhárításához. A 3/5-ös statok azt jelentik, hogy 4 manánál olcsóbban az ellenfél se nagyon fogja megoldani, a kisebb lényekből pedig simán elfogyaszt kettőt is.

Forrás: Hearthpwn

Boulderfist Ogre

Drága lapból nem érdemes sokkal játszani, hiszen a játék elején semmit sem érnek – hiába van a kezedben négy bivalyerős lény, ha meghalsz, mire kijátszhatnád őket. Ettől függetlenül érdemes felkészülni a késői játékra is legalább egy-két lappal, a Basic lapkészletből pedig a Boulderfist Ogre a legjobb az ár-érték arányt nézve. 6 manából a 6/7-es statoknál jobbat nem találsz, a drágább lények pedig kevésbé érik meg az árukat hozzá képest.

Forrás: Hearthpwn

Wolfrider

Nézzük a kicsit speciálisabb lapokat! A Wolfrider meglehetősen halandó, ám azonnal ki tud osztani 3 sebzést, ami nagyon jól jön azokban a paklikban, amik az ellenfél minél gyorsabb kinyírására fókuszálnak, és nem érdekli őket az, hogy kontrollálják a játékot az ellenfél lényeinek leütögetésével. A legjobban talán Hunterrel lehet rámenni erre, hiszen ennek a hősnek van a legagresszívabb Hero Powere.

Forrás: Hearthpwn

 

Gnomish Inventor

Amíg a Wolfrider az aggro paklik kelléke, addig a Gnomish Inventor inkább azokba a deckekbe illeszkedik, amik hosszú távon szeretnék legyűrni az ellenfelet. A 4-ért 2/4 elsőre nagyon gyengének tűnik (hasonlítsd csak össze például a Yetivel, az 2/1-gyel nagyobb!), ugyanakkor nem kerül lapodba, vagyis valamekkora előnyt szinte biztosan generál. Ne legyenek hamis illúzióid, ennek persze te is megfizeted az árát (szó szerint, hiszen egy “túlárazott” 2/4-es lényt teszel ki. Ám ha vannak olyan lapjaid, amik ezt a tempóhátrányt tempóelőnnyé tudják fordítani (például egy Flamestrike, ha Mage paklival játszol), akkor hosszú távon jól járhatsz vele.

Forrás: Hearthpwn

Ha hasznosnak ítélted a tanácsokat, és szeretnél még több kezdőknek szóló cikket olvasni Hearthstone témában, akkor figyeld az oldalt, hiszen további írásokkal jelentkezünk majd az újoncok számára!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva