Hearthstone

Két gyenge lap kombójából összejött az, amit a Blizzard soha nem akart


De vajon szándékosan tették bele a Hearthstone-ba, vagy a játékosok voltak ennyire leleményesek?

Ahogy minden stratégiai kártyajátékra, úgy a Hearthstone-ra is igaz, hogy egyetlen lapot sem szabad leírni első pillantásra, sosem lehet tudni ugyanis, hogy mikor születik egy másik olyan kártya, ami teljesen új lehetőségeket nyit meg – nem is beszélve a meta alakulásáról.

Egy meglehetősen furcsa jelenségnek lehetünk most tanúi, egyre több Warlock pakliba szivárog be ugyanis a Treachery + Howlfiend kombó. A kiegészítő megjelenése előtt sokan lenézték ezeket a lapokat, különösen utóbbit, úgy tűnik azonban, hogy egymás mellett olyasvalamire képesek, amire még nem volt példa a játékban. Igen, ez egy mérföldkő. Ilyen formában ugyanis még nem dobathattuk az ellenfelet.

Forrás: Hearthpwn
Forrás: Hearthpwn

A helyzet azért nagyon érdekes, mert a Blizzard korábban többször is kijelentette, hogy nem szeretnének kézből dobatást a Hearthstone-ban. (Érdekesség: még a béta verzióban Illidan Stormrage ezt tudta, de teljesen megváltoztatták.) Oké, volt már egy Dirty Rat, a különféle Mill-paklik is újból előkerültek mostanában, illetve ott van még a sokak által túlparázott, ám végül totálisan haszontalannak bizonyuló Gnomeferatu is. Ám ezek egyike sem azt tudja konkrétan, hogy megsemmisít egy lapot az ellenfél kezéből.

Hogy mennyire durva dolgokat lehet művelni az említett kombóval, azt jól mutatja egyik korábbi videónk is, melyben Savjz egy Defile segítségével 6 (!) lapot dobat ki az ellenfél kezéből, miközben nem mellesleg a boardját is megoldja.

Savjz kimaxolta a Hearthstone legaljasabb kombóját

Tény, hogy egy ennyire masszív dobatást, mint a linkelt videóban nem könnyű összehozni. A kérdés nem is feltétlenül az, hogy a kombó túlságosan durva-e, hanem az, hogy van-e helye a Hearthstone-ban a kézből dobatásnak. A Blizzard korábbi ódzkodása olyan szempontból teljesen érthető, hogy egy olyan játékelemről van szó, ami nem ad lehetőséget az interakcióra, a Hearthstone jelenlegi eszköztárával nem lehet ellene védekezni. (Leszámítva persze azokat az elméleti eseteket, amikor a Mage pont bele tud tenni egy Counterspellt vagy egy Potion of Polymorph-ot.) De akkor mi változott most?

Meggondolták magukat? Esetleg úgy döntöttek, hogy ha valamiféle kombóról van szó, az már belefér? Vagy csak nemes egyszerűséggel benézték az egészet, és a tesztelésen elő sem jött ez a kombináció? Utóbbi elég valószínűtlenül hangzik, de ezt sem zárhatjuk ki teljesen – egyelőre legfeljebb csak találgatni tudunk. És bár jelenleg még igen messze vagyunk attól, hogy a metát ellepjék a Treachery Warlockok, azzal nehezen lehet vitatkozni, hogy egy kifejezetten játékélmény-romboló elemről van szó. Hogy ez belefér-e a Hearthstone-ba és illeszkedik-e a játék filozófiájához? Ezt a Blizzard tisztje eldönteni. Ám jelenleg ott tartunk, hogy a kombó egy teljesen új precedenst teremt – innen pedig már tényleg csupán egy lépés az, hogy direktben dobassuk az ellenfelet…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva