Overwatch

Egy kézzel tud csak játszani, így is összejött a Play of the Game


Íme az újabb bizonyíték, hogy kellő akaraterővel bármi elérhető!

Nem egy példát láthattunk már arra, hogy valaki egy sajnálatos baleset vagy betegség következtében jókora nehézségekkel kell megküzdjön egy-egy játékban. Hiába tartják ugyanis sokan passzív szórakozásnak a videojátékokat, a precíz kézhasználat elengedhetetlen – enélkül nagyon nehéz érvényesülni, pláne az ügyességre és a reflexekre is nagyban építő online akciójátékokban, mint például az Overwatch.

Mindezek miatt mindig jó látni, ha valaki képes legyőzni az élet által szabott akadályokat, és hátrányos helyzete ellenére is meg tudja lelni az örömét kedvenc játékában. Ez történt a közelmúltban a Potatomaybe2 nicknévre hallgató játékossal is, aki büszkén mutogatta nemrég, hogy összejött az első Play of the Game – egy kézzel.

Potatomaybe csuklójában egy daganat van, amit két korábbi műtét ellenére sem sikerült még eltávolítani teljesen, emiatt pedig csak komoly fájdalmak árán tudja használni az egyik kezét. Láttunk már olyat (például olyan játékosoktól, akiknek amputálni kellett valamelyik karját), hogy valaki pedálokkal oldotta meg a karakter mozgatását, ő azonban inkább egy Razer Naga egérrel hidalta át a problémát, aminek 12 gomb található az oldalán.

Forrás: Razer

A játékos így egyszerre tud célozni és mozogni a jobb kezével, illetve képességeket használni. Igaz, ehhez egy alternatív egérfogást kellett kifejlesztenie:

  • A hüvelyk- és a mutatóujja is az egér oldalán van, ezekkel mozog, illetve használja a képességeket.
  • A középső ujj van a bal egérgombon.
  • A gyűrűsujj van a jobb egérgombon.
  • A kisujj segít az egér mozgatásában.

A bal kezét egyetlen dologra tudja használni komolyabb fájdalom nélkül: hogy megnyomja a space-t, így legalább az ugrás nem okoz extra bonyodalmat.

Ha önmagában nézed a fenti videót, akkor az átlagosnál is átlagosabbnak tűnik, a teljes történet azonban mégis teljesen más kontextusba helyezi. Minél gyorsabb és teljesebb felépülést kívánunk Potatomaybe-nek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva