Hearthstone

Standard vagy Wild? A magyar Hearthstone-osok szavaztak, íme a végeredmény!


Nézzük, melyik formátum a hazai játékosok kedvence!

Az új játékosok számára nem kérdés, hogy a Standard az a formátum, ahol megtalálhatják számításukat. De vajon mi a helyzet azokkal, akik több éve játszanak már, és ezáltal igen komoly Wild lapkészlet halmozódott fel a gyűjteményükben?

Erre voltunk kíváncsiak mi is, ezért úgy döntöttünk, indítunk egy felmérést, hogy kiderüljön, melyik formátum a magyar Hearthstone-osok kedvence, melyikben játszanak többet. Íme a végeredmény:

Standard 79.5% – 20.5% Wild

Sejteni lehetett persze, hogy a többség a Standard formátumban játszik többet, most azonban képet kaptunk a körülbelüli arányokról. A fenti számok alapján azt mondhatjuk, hogy négy Standard playerre jut egy Wild játékos, vagyis nagyjából minden ötödik Hearthstone-os Wildban tölt el több időt.

A 20% első pillantásra nem tűnhet soknak, ám ha azt nézzük, hogy egyértelműen a Standard a játék első számú játékmódja (itt zajlik a kompetitív játék, és alapvetően a lapokat is erre balanszolják), akkor azért azt mondhatjuk, hogy igen szép ez az arány.

Egy nagy előnye még van azért a Wildnak: hogy bármikor átmehetünk kiereszteni a gőzt, ha már elegünk van a Standard mindent ellepő meta deckjeiből. Wildban ugyanis a rengeteg lap miatt nincs kőbe vésett meta, a lehetőségek és a mókafaktor miatt kismillió különféle deckkel lehet próbálkozni. És ez bizonyára így is van jól!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva