Hearthstone

4+1 lap, amik eredetileg teljesen mást tudtak


Egy kis visszatekintés a múltba: ilyenek voltak a kártyák a megjelenés előtt.

A Hearthstone lapok a fejlesztés során óriási átalakuláson mennek keresztül, ezek nagy részét azonban mi nem láthatjuk, hiszen a Blizzard rendre csak a kész változatokat tárja elénk – legfeljebb egy-egy fejlesztői interjúból derülnek ki érdekességek a korai verziókról.

Volt persze olyan szakasza a játéknak, ahol maguk a játékosok is részesei voltak ennek a fejlesztésnek, hiszen már az Alpha és a Beta verzió tesztelésébe is rengeteg érdeklődőt bevont a Blizzard. Mivel ekkor még az egész gyerekcipőben járt, ezért akadtak igen drasztikus változások is. Ma már megszoktuk, hogy egy-egy balansz patch jellemzően csak néhány számot ír át a kártyákon, akkoriban azonban nem volt ritka az sem, hogy egy lap működése teljesen megváltozott.

Össze is gyűjtöttünk nektek érdekesség gyanánt néhány olyan kártyát, melynek képessége drasztikusan módosult a legelső verzióhoz képest.

Onyxia

Forrás: Hearthpwn

A statok nem változtak, ám az egész boardot elárasztó Whelpsereg helyett a régi Onyxiának teljesen más képessége volt: sebzett 2-t minden karakterbe (magán kívül), amikor húztál egy lapot. Eléggé Baron Geddon-szerű az effekt, csak máskor sült ki – lettek volna vele kemény asztaltakarítások, ha megél egy kört.

Freezing Trap

Forrás: Hearthpwn

Sokan talán el sem gondolkodtak még a Freezing Trap nevén, pedig ha elolvasod, mit tudott a régi, akkor rájössz, hogy ahhoz százszorta jobban illett. Az eredeti verziónak ugyanis az volt a képessége, hogy ha egy enemy támad, akkor 2 körre Freeze-eli.

Illidan Stormrage

Forrás: Hearthpwn

Tegnap a dobatás témaköre kapcsán már felmerült Illidan Stormrage régi verziója, hiszen az pontosan ezt tudta: minden játékos eldobott 3 lapot a kezéből, majd húzott 3 lapot – mindezt 7-ért 7/7-es statok mellett. A kombó deckeket különösen megszívatta volna.

Mind Vision

Forrás: Hearthpwn

Ha már kézből dobatás, a Mind Vision is mást tudott eredetileg: nem csak lemásolta, hanem el is lopta a lapot az ellenfél kezéből. Vagyis nem puszta dobatás volt, hanem meg is kaptuk a kártyát, lapelőnybe is kerülve ezáltal. Kezdetben 4, majd 6 manát kellett érte fizetni, ám végül az ellenfél kezének birizgálását itt is kihagyták inkább.

Death Wish

Forrás: Hearthstone Wiki

Íme az extra lap, vagyis a kakukktojás. Az (remélhetőleg) mindenkinek feltűnik első pillantásra, hogy ez a kártya nem szerepel a játékban – az Alpha verzióban lehetett vele játszani. Némi hasonlóságot azonban fel lehet fedezni: bizony, ez volt a Shield Slam “elődje”. Drágább volt, az Armort is buktuk, ráadásul arccal kellett kiosztani a sebzést, viszont akár az ellenfelet is lehetett vele ütni, nem csak a lényeit. A rengeteg Armorgenerálással igen kemény kivégzőkártya lett volna, talán ezért is ment a kukába.

Ha tetszett a téma, figyeljétek cikkeinket a jövőben is, hiszen hamarosan további érdekességeket olvashattok majd a Hearthstone korai verzióiról!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva