Counter Strike

CS:GO vs. Személyiségi jogok: beengednéd a Valve-ot a gépedre, hogy ne legyenek csalók?


Egy előre telepített programmal sokak szerint egy életre megoldható lenne a csalók kérdésköre, de ez neten keresztül nem megy. Bevállalnád?

A szinte már zavaró, magánszférába betörő anti cheat ötlete a LAN-okról eredeztethető, ahol a gépek folyamatos vizsgálat alatt működnek. Előre telepített programok figyelik, mi történik a gépen, és bármilyen gyanús munkafolyamatot észlelnek, azonnal küldik a jelzést.

Ez viszont neten keresztül csak körülményesen oldható meg, és sokkal pontatlanabb, mintha ott lenne a gépen, amin játszunk.

De mi lenne, ha mindenki telepítené ezt a saját gépére?

Tegyük fel, hogy a Valve kifejleszt egy olyan letölthető Anti Cheat programot ami:

  • Csak akkor aktív, amikor a játék is, így nem terheli feleslegesen a gépet, csak amikor szükség van rá.
  • Folyamatosan monitorozza az adott gépen futó folyamatokat és vizsgálja a fájlokat, a gyanús dolgokról értesítést küld.
  • Minden egyes Prime meccs feltétele, hogy ez a program ott legyen a gépeden.

A szakértők szerint ezzel minimálisra lehetne csökkenteni a Prime-ban csalók létszámát és biztos megoldást nyújtana, hiszen:

  • A bekapcsoláskor akár a törölt fájlokat is átnézhetné, illetve az éppen nem használt segédprogramokra is jelezne, és egyből tiltana.
  • Folyamatosan frissülne a Valve fejlesztéseivel, így a csalóknak nem is lenne idejük felkészülni a változásokra, hiszen nem is mindig tudnának róla.

Ha ehhez még bejönne a kínai módszer is a személyi igazolványokkal, már csak hab lenne a tortán!

Ez lenne a megoldás a csalók ellen: Kínában máris 4500 személyi igazolványt bannoltak – gamer.hu

A Perfect World még csak egy hónapja indította be a kínai CS:GO bizniszt, de máris megy a tisztogatás! A kínai szerverek csak szeptember közepén indulnak ugyan, de a játékot próbálgatók már most is több ezer accountot hoztak létre CS:GO mellé.

A kérdés csak az, hogy szeretnék-e a felhasználók, ha otthoni gépükről a program folyamatos értesítést küldene a központba, kutakodhatna, átvizsgálhatna mindent a gépen, amiről játszunk.

Ti belemennétek egy ilyenbe, vagy féltenétek személyes fájljaitokat?

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva