Gaming

Hamar földbe állt: már csak pár száz fanatikust érdekel a LawBreakers


Nagyon nem váltotta meg a világot a legújabb multiplayer FPS.

Az online shooterek szerelmesei néhány hete újabb játékra mozdulhattak rá, megérkezett ugyanis a LawBreakers, amely leginkább azzal tudta felhívni magára a figyelmet, hogy a Gears of War szülőatyja áll mögötte. Persze a látvánnyal sem voltak problémák…

Az érdeklődéssel sajnos annál inkább, az ugyanis már az első napokban látszódott, hogy igen nehéz lesz kasszasikert varázsolni a multiplayer FPS-ből. A megjelenést követően mindössze két-háromezren játszottak vele a Steamen, ami még annál is kevesebb, mint ahányan a nem túl népszerű béták során érdeklődtek. Azóta pedig még tovább romlott a helyzet.

A Steam Charts adatai alapján az elmúlt 24 órában a legmagasabb egyidejű játékosszám 364 fő volt. Mondani sem kell, ez borzasztóan kevés: játékmódonként nagyjából 10 egyidejű meccset jelent. Elég nehéz elképzelni, hogy egy új játékost túl sok sikerélmény érné egy ennyire szűk közegben.

Maga a játék egyébként nem kapott rossz kritikákat, a Metacritic-en jelenleg 77-es átlaggal áll, ami teljesen jónak számít. A játékosok azonban mégsem haraptak rá. Nem volt elég egyedi? Rossz időben jött? Vagy az Overwatch, a Quake Champions és a többi nagyágyú mellett egyszerűen nincs több hely a piacon? Az okokról hosszasan lehetne elmélkedni.

Könnyen lehet, hogy a konzolos verziók valamivel jobban teljesítenek, mint a PC-s változat, az említett 300 fő azonban sajnos nem egy túlságosan biztató kiindulási alap. Nem lepődnénk meg, ha a játék arra a sorra jutna, mint az elmúlt időszak két legnagyobb bukása a műfajban, a Battleborn és az Evolve, melyek nagyon komoly csinnadrattával érkeztek, végül azonban olyannyira kihátrált (vagy éppen be sem állt) mögülük a közönség, hogy free-to-play játékot csináltak belőlük. Meglátjuk, mit hoz a jövő a LawBreakers számára!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva