Overwatch

Így lehet pixelpontos célkereszted az Overwatch-ban


Egy apró beállítási trükkel össze lehet hozni a tökéletes célkeresztet.

Egy ideje már az Overwatch-ban is részletes lehetőségek vannak a célkereszt tulajdonságainak beállítására, ami azért is jó dolog, mert minden játékosnak más kényelmes, mindenkinek mások az igényei – arról nem is beszélve, hogy az egyes hősökhöz is más és más illeszkedik a legjobban.

Van azonban egy dolog, ami nem pontosan úgy működik, ahogyan gondolnád – ez nem a játék hibája, hanem egyszerűen a felbontásból adódik. Ha ugyanis 1 pixelre állítod a célkereszted vastagságát, akkor 1920×1080 felbontás mellett (de mondhatnánk bármelyik gyakran használt értéket) valójában nem tud középre kerülni a célkereszt. Hogy mi történik akkor? Kapsz egy két pixel széles, elmosódott célkeresztet.

Ez a probléma fennáll minden esetben, ha a Crosshair Thickness értéke páratlan, van azonban megoldás! Nemes egyszerűséggel át kell állítani a felbontást egyedi értékre, mondjuk egy pixellel kisebbre: a fenti példa esetén 1919×1079-re. Ekkor ugyanis pontosan középre kerül az 1 pixel vastag célkereszt.

Homályos vs. pixelpontos célkereszt. | Forrás: Reddit

Az egyedi felbontást első körben a videokártyád irányítópultjában állíthatod be, nem a játékon belül. Két dologra kell figyelni:

  • A scaling beállításnál a “no scaling” opciót kell választani, különben ugyanúgy elmosódott lesz a felskálázás miatt.
  • Ha megvan, újra kell indítanod a gépedet, ezt követően válik elérhetővé a beállítás a játékban.
Forrás: Reddit

Ha tehát te is hasonló célkeresztet használsz, mint a fenti képeken, akkor érdemes próbát tenni az egyedi beállításokkal, hiszen hosszú távon már akkor is sokat számíthat egy ilyen apróság, ha csak pár százalékkal növelni tudod a célzásod pontosságát. Jó kísérletezést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva