Counter Strike

Ezért akadnak be a random lövések is: tele vannak hibákkal a terror hitboxok


Az összes modell átnézése után kijelenthetjük, szinte nincs olyan pálya, ahol a terrorista kinézet ne lenne hibás a játékban.

A CS-ben mindig is az volt a szép, hogy a játék díjazta a precíz lövést és a sok gyakorlás kifizetődő volt, főleg az aimot tekintve. Egyetlen pontos golyó a fejbe AK-val, egyből ott is a frag! Vagy a klasszikus fej+test kombó az M4-esekkel.

Ezt a kellemes érzést hiúsítja meg, ha a hitbox nem működik megfelelően és beadja a pontatlan lövéseket, amit nem kellene. Vagy ami még rosszabb, ha eltalálod és nem történik semmi.

Mostanában divat a hitbox miatt siránkozni, de úgy tűnik egyáltalán nem alaptalan a dolog!

A CS:GO világ egyik pokolian ügyes videósa 3kliksphilip elkészítette a nagy hitbox hiba összefoglalót, egyelőre a terror modellekről. A dolog sikerét és hasznosságát látva persze mérget vehetünk rá, hamarosan jönnek a CT-k is.

Nézzük szép sorban a legfeltűnőbb hibákat:

Ha oldalról nézzük a modelleket, több hibát is megfigyelhetünk a hitboxokon. A Phoenix-nél a kar vastagsága egyértelműen túl sok, vagy gyúrjanak többet a négy versenypályán is felbukkanó modellek, vagy csökkenteni kellene a karon található hitboxot. Train terrorjainak oldalnézetben a lábukkal van gond, akár a cipőnél, akár a lábszárnál nézzük, olyan helyeken akadhat be a lövés, aminek köze sincs a modellhez. Dus2 és Mirage támadóinak pedig comb tájékon vannak problémái.

Mindegyik példa a tipikus: “ha mellé lövök akkor is talál” esete.

Szemből nézve Trainen van a legnagyobb gond, az itteni modell feje ugyanis sokkal keskenyebb, mint ahogy a hitbox jelez. Érdemes megnézni, ha egy golyópont elsuhanna a füle mellett, az akkora fejest fog neki adni, hogy öröm nézni. Infernón inkább a lábakkal van gond ha szemből lövünk, legalább kétszer akkora a hitbox, mint kellene. Egy eltévedt golyó a spray során simán beadhatja, mondjuk ha fejre céloztok, ez viszonylag ritkán lesz faktor, de egy AWP flick shot esetén igenis számíthat, hogy sokkal szélesebb egy láb!

És akkor még nem végeztünk, vannak ugyanis olyan megoldások is, amiket nagyon helyesen nem érzékel a játék, de rendkívül zavaró lehet a célzás miatt. Infernón a sapka zavarhat be, amit egyáltalán nem érzékel találatnak a játék, Trainen egy oldaltáska a probléma, ileltve a jó öreg Office-on egy egész hátizsák. Még egyszer mondom: nagyon helyes, hogy ezeket a játék nem adja be, de akkor is renkívül zavaró, mert nem tesz hozzá a játékhoz, inkább csak elvesz.

A teljes videót a szépen összeszedett infókkal itt találjátok, alig várjuk, hogy a CT csapat tagjairól is kiderüljön, mennyire felesleges hibákkal van tele a játék:

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva