Counter Strike

Fény derült Magisk fizetésére: 19 évesen szerettünk volna mi is ennyiért játszani!


Az esport biznisz most már tényleg nem csak hobbi, hanem karrier lehetőség. Az OpTic brutális fizetéssel csábította magához a csapat nélküli sztárokat

Aki számára eddig kérdés volt, annak a mostani hírek után már egyértelmű lesz, hogy az esport igenis valódi karrier lehetőséget kínál a fiataloknak. A szülők érve tehát megdőlni látszik, amikor azt mondogatják:

“Ebből ugyan nem fogsz megélni kisfiam, hogy az a gépet püfölöd egész nap!”

Merthogy a kisfiú tényleg megélhet belőle, ha magas szintre jut és felfedezi magának egy nagy csapat.

Ez történ Magisk esetében is, aki 2015-ben robbant be a profi CS:GO-ba. Első csapatát júliusban újította, októberben már az SK mezében játszott. Egy évvel később a dignitas lecsapott rá, itt vált igazi világsztárrá.

A nyári Major után viszont elengedték, és a legjobb csapatok versengtek érte, végül az OpTic ajánlatát fogadta el, eddig nem is értettük miért.

Most már tudjuk, kiderült ugyanis, mennyit keres egy hónapban a 19 éves dán szupersztár.

Kapaszkodjatok meg, havonta 14 500 dollár utalnak a srác számlájára, ami ha 260 foritos középárfolyamon számolunk, akkor 3 770 000 forint. Igen havonta, mindezt 19 évesen! Ha belegondolunk, a Major győztes csapat 500 000 dollár kap kézhez, ez fejenként ugye 100 000 dollár. Vagyis Magisk kb fél év alatt zsebre tesz annyit, mintha nyerne egy Majort.

“Az OpTic egyértelműen jó választás volt a fiatal Magisk számára, hiszen új szerződése rengeteg pénzzel járt együtt. A játékos 14.500 USD körüli összeget keres havonta, állítják a játékoshoz közeli források.” – tudtuk meg a The Esports Magasine dán riporterétől.

Persze a pénzen kívül a csapat sem rossz, az EU sztárokból álló ötös jelenelg vezeti az ESL Pro League amerikai csoportját.

Magisk esetében pedig azt is tudjuk, hogy hiába a sok pénz és a szép eredmények, a sulit soha nem hanyagolja el. Ha kell, lemondja a döntőt is a vizsgák miatt, mint ahogy tette 2016 végén, még a dignitas színeiben:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva