League of Legends

Jött a papírforma, a Fnatic Európa harmadik számú küldöttje

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: fnatic, H2K,

Elfáradt az H2K az európai vb kvalifikációs torna végére.

A Fnatic lesz Európa 3. számú képviselője a Kínában megrendezésre kerülő világbajnokságon. A narancs-feketék az H2K csapatát búcsúztatták a kvalifikációs torna döntőjében, ráadásul egy határozott 3-0-ás végeredménnyel.

Prolly fiai térdre kényszerítették pénteken a Splyce-t, majd következett Vizicsacsi és a Unicorns of Love, így érthető volt, hogy sokan nagy esélyt láttak a csapatban. Talán, ha nem a Fnatic várja őket egy ilyen kimerítő út végén, még össze is hozhatták volna a bravúrt.

Véget ért a ’17-es szezon Csacsiéknak!

Ugyanis még nem volt olyan csapat az európai LCS történetében, aki a kvalifikációs torna első fordulójától egészen a világbajnokságig menetel. Az H2K egészen addig tartotta életben ezt a lehetőséget, amíg el nem kezdődött a Fnatic elleni első játékuk.

Egy hete 3-2-es győzelmet aratott a Fnatic az H2K ellen, s ezzel bezsebelték az európai LCS harmadik helyét. Ez összességében nem volt arra elég, hogy automatikusan kijussanak a világeseményre, ám arra elég volt, hogy a kvalifikációs torna legvégén startoljanak. Mondhatjuk hát, hogy rendesen kimerült és egy kipihent csapat találkozott az Idézők Szurdokában.

(Forrás: flickr.com)

Az első játék már percekkel a kezdés után véget ért. A Fnatic alsó ösvénye gyakorlatilag elpusztította Cheit és Nucleart már a játék legelején, s ezzel párhuzamosan Caps Aurelion Sol választása is elkezdett munkálkodni a térképen, így a felső ösvény is gyorsan elveszett az H2K legnagyobb bánatára. Semmi sem jött össze az H2K-nek, míg Rekkleséknek gyakorlatilag minden, így egy Baron lopáson kívül más nem jutott Febivennek és csapatának. Ezzel egy sima 1-0-ás Fnatic állással indult a találkozó.

A második játék a tökéletes ellentéte volt az első meccsnek. Szinte teljesen megújult az H2K, a draft fázis kiválóra sikerült, már a tiltás-választás szakaszában lehetett tudni, hogy jobb teljesítményt láthatunk majd. Ugyan lassabban indult a meccs, de ezt beadhatjuk a két kompozíció sajátosságainak. Egyik összeállítás sem támogatta igazán az agresszív korai szakaszt, inkább a játék közepe és vége felé kezdtek megerősödni.

Az első 25 perc után az H2K-ek állt a zászló, több objektív volt található a nevük mellett, 6000 arany előny, valamint éppen készültek a Nashor buff learatására. Majd jött Broxah, a Fnatic dzsungelese. Az első játékban az H2K fricskázta meg a Fnaticot a Baronnál, s mint korábban írtam, ez a játék a tökéletes ellentéte volt az előzőnek, legalábbis a legtöbb aspektusban. Most a Fnatic lopott létfontosságú objektívet, ezzel lelassítva az H2K nyomását, s megvédve a bázist. A 6k arany előny szépen lassan fogyni kezdett, majd végül teljesen fel is szívódott, így a Fnatic visszahozta magát a játékba.

A második nagy buff is a Fnatic csapatán landolt, ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy végre elkezdjék megnyitni a térképet, s területeket vegyenek el az H2K csapatától. Olyannyira jól sikerült a roham, hogy teljes egészében megtörték az ellenséges csapat védvonalait, s a nézők legnagyobb meglepetésére, egy szemkápráztató visszatéréssel, beállították a 2-0-ás állást. A sírból hozta vissza a játékot a Fnatic, ezzel komoly pszichológiai előnyre tettek szert.

A harmadik találkozón ez az előny meg is mutatta magát, a mentálisan láthatóan elfáradt H2K szinte ajándékba adta az utolsó pontot a Fnaticnak, s ezzel “ingyen” jegyet nyomva a csapat kezébe a világbajnokságra.

Rekkles újból kézhez kapta Tristanát, akivel mesteri szériákat hozott. Három mérkőzés alatt egyszer sem tudták megölni a svéd lövészt, ezzel vitathatatlanul kiérdemelte a döntő MVP díját.

(Forrás: facebook.com)

A Fnatic kezdhet pakolni, hiszen vészes határidőn belül startol a világbajnokság, viszont ahhoz, hogy ténylegesen bekerüljenek a csoportkörbe, még két vállra kell fektetniük az ellenük kijelölt szabad kártyás csapatokat. Nem egyszerű a helyzetük, de ha megnyerték volna a bajnokságot, most nem kéne ezen a rendszeren végig szenvedniük magukat.

A 2017-es világbajnokság szeptember 23-án startol.

Nyitókép: flickr.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva