Hearthstone

Eredetileg teljesen mást tudtak a Hero lapok: íme a korai verziók!


A Blizzard engedett egy kis betekintést a kulisszák mögé.

A Hearthstone dizájner-csapatának két gyakran felbukkanó alakja, Mike Donais és Dean Ayala nemrég az ausztrál IGN-nel csevegett egy tartalmasat a Knights of the Frozen Throne fejlesztéséről. Az interjú igen érdekesre sikeredett, hiszen betekintést nyertünk abba, hogy milyenek voltak eredetileg a Hero lapok.

Ami elég hamar eldőlt a Death Knight hősök kapcsán:

  • Új laptípust fognak nekik csinálni
  • Nem változtatják meg a HP-dat, mint Jaraxxus, hanem 5 Armort adnak
  • Mindegyik ad egy új Hero Powert

Maguk a képességek már rengeteget változtak: Donais és Ayala elmondták, hogy nincs olyan a kilenc Hero kártya között, amit ne dizájnoltak volna át teljesen. Hogy bizonyítsák ezt, be is mutattak néhány régebbi változatot!

Figyelem, a most következő képeket úgy kell értelmezni, mintha Hero lapok lennének! Vagyis ezek nem spellek, csak a Hero lapok képességei – az 5 Armor és az új Hero Power jár mindegyik mellé.

Malfurion

Az egyik korai verzió egy Living Mana-szerű effektet tudott volna, szintén 5 manáért, csak éppen nem lényeket tett volna a boardra, hanem onnantól fogva minden lapunk 2 manába került volna. A másik, 7 manás verziónál sajnos csak a szövegből tudunk kiindulni, az nem derült ki, hogy a Spider Form és a Scarab Form pontosan mit tudtak.

Kép: IGN

Rexxar

Eredetileg a Beastekkel próbálták kombózni a Hero kártyát. Az első verzió 7 manáért adott annyi 5/5-ös lényt, ahány Beastünk meghalt addig a játék folyamán. A második, 10 manás változa pedig lényegében egy N’Zoth-effektet csinált a Beastekre. A Hero Power eredetileg az volt, mint a mostani Battlecry, csak erősebb formában: 2-t lehetett sebezni vele minden enemy-be.

Kép: IGN

Jaina

Jaina eredetileg nem Water Elementalt rakott játékba, hanem az egyik új Legendary-t Sindragosát, 8 manáért. Később már bejött az elementál vonal, a második, 7 manás változat +2/+2-t adott az elementáloknak a játék végéig. A Hero Power nem volt gyenge: azt tudta, hogy ha megöltél vele egy lényt, akkor eggyel nőtt a sebzése, vagyis egyre durvább pingeket lehetett vele csinálni.

Kép: IGN

Uther

A Paladin Hero eredetileg egy kőkemény board clear volt 5 manáért, ami még gyógyított is egy jókorát. Később jött a mostani fegyveres megoldás 8 manáért, ám a korábbi verzióban a Lich King fegyverét kaptuk meg az 5/3-as Lifesteal weapon helyett.

Kép: IGN

Anduin

A Priesttel eredetileg a feltámasztós vonalon indultak el. Maga a Hero lap feltámasztotta a legdrágább megölt lényt az enemy-től, a Hero Power pedig egy Resurrectet sütött el, vagyis feltámasztott tőlünk egy random lényt. Végül inkább a trükkösebb vonal mellett döntöttek – így született a Razakus “machine gun” deck.

Kép: IGN

Valeera

A Rogue Hero lapjával elég durva milleket lehetett volna művelni, hiszen mindkét játékossal húzatott volna 6 lapot, ám végül itt is gyökeresen megváltozott minden. A Hero Power is teljesen mást tudott: Discoverrel lehetett választani egy Secretet bármelyik class-tól.

Kép: IGN

Thrall

A Shaman kapcsán annyira work-in-progress képeket kaptunk, hogy még az illusztrációk sincsenek rajtuk rendesen. Sajnos a képességeikről sem tudunk sokat mondani, mert nem járt melléjük extra magyarázat.

Kép: IGN

Gul’dan

Az első, 8 manás verzióval HP-ból lehetett kitenni a lapokat, illetve gyógyított 3-at minden meghalt lény után. De volt egy egészen extrém, Molten Giant-szerű verzió is, ami 30 manáról indult, és annyival olcsóbb volt, amennyit sebződtél – egyébként meg kitett 3 démont a deckből. A Hero Power szinte ugyanazt tudta, mint most, csak 3 helyett 2-t sebzett és gyógyított.

Kép: IGN

Garrosh

A Warriornál is volt egy extrém megoldás: 3 manáért kaptunk egy akkora lényt, amennyi az aktuális HP-nk volt, majd 1-re csökkentette a maximális életpontunkat. De volt egy fegyveres verzió is: ez 8 manáért minden fegyvernek adott +3 Durability-t, asztalon, kézben és deckben egyaránt.

Kép: IGN

Egészen fantáziadús darabok is vannak a fentiek között, nem vitás, de a végleges verziókkal sem lehetünk elégedetlenek, hiszen a Hero lapok nagy része végül használhatóra sikeredett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva