PUBG

Későn töltődnek be a textúráid? Tudunk rá egy megoldást! ;)


A Windows ReadyBoost funkciója talán átmeneti megoldást jelenthet a lassabb HDD-vel vagy kevés RAM-mal rendelkező felhasználóknak.

Bizonyára nálad, vagy valamelyik ismerősödnél előjött az a probléma, hogy túl sokáig tart a textúrák betöltése és így erőteljes hátrányból indulsz a játék elején. Erre talált egy lehetséges megoldást a VR fórumon chang227 felhasználó:

 

Sziasztok.
Látom kicsit régi a kérdés, de a mai napig találkozok olyan emberkével akinek ez a problémája, és nem tudja mit kezdjen vele. Erre próbálok egy gyors, ideiglenes megoldást nyújtani. (SSD-beszerzéséig)

Ez a probléma leginkább akkor fordul elő, ha az illetőnek HDD-re van telepítve a PUBG , ami mint tudjuk elég lassú olvasási sebességgel bír, amihez még hozzá jön a megfelelő fájl kikeresésének ideje is. A PUBG legnagyobb részét az óriási mapp miatt amúgy is a textúra teszi ki ami jó pár GB behúzását illetve kikeresését jelenti.

Tehát a rizsa után jöjjön a megoldás: (JELZEM! ideiglenes megoldásnak jó, de egy SSD-beszerzése ajánlott, ez ma már szinte elvárás a gépekben)
Ha van kártyaolvasó a gépedben akkor microSD ha nincs akkor egy pendrive is megfelel, én személy szerint 8GB-s méretű microSD kártyával próbáltam, szerintem ekkora méret kelleni is fog hozzá. Ezt a flash eszközt beteszed a gépedbe ReadyBoost-nak és onnantól kezdve, a Windows a memóriakártyáról/pendrive-ról fogja behúzni a textúra fájlokat a PUBG-hez.
(Teszteltem, (2 gépen) sima HDD-ről kb földet érés után 70-180 mp alatt töltötte be a textúrát, a ReadyBoost-nak köszönhetően pedig a leérkezéskor már be volt töltve.)
Remélem másnak is megoldást nyújt a dolog.

Prohardver fórumon is volt aki kipróbálta ezt a lehetséges megoldást, ő is pozitív eredményeket tapasztalt:

A ReadyBoost funkciót a következőképp kapcsolhatod be:

Azonban előfordulhat, hogy az eszközöd nem megfelelő tulajdonságokkal bír, akkor a következő hibaüzenettel találkozhatsz. Ebben az esetben sajnos nincs mit tenni:

 

Reméljük átmeneti megoldást nyújthat azok számára ez a leírás akik eddig textúraproblémákkal küszködtek, írjátok le a tapasztalatitokat!

Képek forrása és bővebb leírás a ReadyBoostról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva