Counter Strike

Kínában a random Tier3-as meccseket is több tízezren nézik


A panda.tv adásában, ahol a StarLadder selejtező Bo1-es küzdelmei zajlanak, stabil 50-60 ezer néző figyeli a meccseket. Kína nagyon hasít!

Napról napra jobban értjük, miért volt olyan fontos a Valve-nak a kínai piac meghódítása. Azt mindenki tudja, hogy sokan vannak, de úgy tűnik a CS:GO-ra is vevők lettek!

Rengeteg játékos próbálja ki, fogynak a ládák és figyelik minden mozdulatát a CS:GO világnak.

A nézőszámok legalábbis ezt mutatják, a sanghaji StarLadder torna selejtezőjén ugyanis kevésbé ismert csapatok meccseit is annyian nézik, mint az ESL Pro League profi meccseit szokták.

Forrás: HLTV

A meccseket semmilyen közvetítés nincs, csak a panda.tv kínai streamje, ennyire nem érdekel a dolog senki mást. Ott viszont hasít, az MVP PK vs. Invictus összecsapását 70 000-nél is több néző figyelte egy időben!

A szám egyesek szerint sok, mások szerint kevés!

  • Kevés, ha azt nézzük, hogy a moba játékok adásait mennyien követik! Ez tény, a CS:GO még új játék, nincs akkora bázisa, mint a már bejáratott LoL-nak vagy Dota2-nek. De azért egy TyLoo meccsen szerintem lennének páran!
  • Más felől viszont sok, ha azokat a rossz indulatú kommenteket nézzük, miszerint ennek a számnak a 90%-a csak nézettséget növelő BOT.

A valóság viszont egyszerűen csak annyi lehet, hogy ha összeadjuk Európa (743 millió) és Észak-Amerika (579 millió) lakosságát: 1,322 milliárd lakost kapunk.

Kínában ezzel szemben 1,379 milliárd ember él, így nem meglepő ha nézettségben lenyomják az eddig megszokott számokat.

Igen, akár egy Tier3 vs. Tier2 meccsen is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva