Counter Strike

Miért ilyen rosszak a botok a játékban?


A Valve korábban megmondta, hogy miért nem akarja, hogy a botok ügyesek legyenek, na de ez már túlzás, nem?

Ha valaki kilép a pálya elején szimplán azért, mert felidegesítette magát, vagy esetleg a játék kidobja valamilyen hiba folytán, akkor bizony egy bottal kell beérnünk. Azt hiszem ez senkinek nem olyan nagy újdonság, néha elő szokott fordulni sajnos. Na ilyenkor viszont sokszor teljes káosz alakul ki, főleg ha olyan botot fogunk ki, aki senkire nem hallgat és berushol mindenhová a shotijával.

A Valve véleménye a botokról

A Valve úgy gondolja, hogy ha a botok túl jók lennének, akkor gyakrabban rúgnák ki a játékosok a csapattársaikat és ezt szeretnék elkerülni. Ezért mindent megtettek, hogy a botok még használhatók legyenek némileg, de ne legyenek túl jók sem, hiszen a gyengébb játékosokra is oda kell figyelniük. Így a mesterséges intelligenciát úgy kellett beállítaniuk, hogy a Silverek közül se érezhesse magát gyengébbnek, mint egy bot.

A probléma

A legnagyobb gond az, hogy a Silverek és a Globalok is ugyan azt a botot kapják, ez pedig a legtöbbször annyira elegendő, hogy át tudjuk venni a halálunk után. Ám a botok ezt is nagyban megnehezítik.

  • Sokszor egyáltalán nem hallgatnak senkire
  • Az economy fogalmát közelről sem ismerik
  • Berohannak ész nélkül, úgy hogy fel sem mérik a terepet/kockázatokat
  • A célzásuk borzalmas

Ezek alapján mondhatnánk azt is, hogy teljesen hasznavehetetlenek a botok és ez sajnos legtöbbször így is van. Ha némileg tisztában lennének az economy fogalmával és mondjuk nem Autoshotit vagy nem a legrosszabb M249-et vennék meg, ami mellesleg még rohadt drága is, talán picit elviselhetőbb lenne a játék. Az pedig, hogy még a csapat legjobb játékosának az utasításait is figyelmen kívül hagyják, több mint dühítő.

Azzal szerintem mindenki megbékélt már, hogy a semmit tartják le és nem lehet számítani rájuk. De hogy a legalapvetőbb dolgokra is sokszor alkalmatlanok és leginkább csak felhúzzák az embert, kicsit túlmegy a határon.

Ti mit gondoltok a botokról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva