Hearthstone

RNG, Blizzard és 200 forintos órabér – ezért hagyta ott Lifecoach a Hearthstone-t


A német játékos részletesen kifejtette, miért választotta inkább a Gwentet.

Adrian Koy, ismertebb nevén Lifecoach hosszú éveken keresztül a Hearthstone esport egyik legnagyobb és legismertebb alakja volt, éppen ezért mindenképpen komoly veszteség, hogy végül letette a Blizzard játékát – az idei év elején döntött úgy, hogy inkább abbahagyja, majd átpártolt az akkor frissen induló Gwentre.

Kép: G2 Esports

A német játékos mindig is kritikus volt a Hearthstone-nal szemben, így a döntése sem okozott óriási meglepetést annak idején, hiszen megvoltak az előszelek. De mi állt pontosan a háttérben? Mik azok az okok, amik miatt Lifecoach így döntött? A The Shotcallerrel készített interjújából megtudtuk a válaszokat.

A kompetitív játék szempontjából a Gwent mögött álló CD Projekt Lifecoach szerint sokkal jobb munkát végez, mint a Blizzard.

“Most jelentettek be egy egymillió dolláros versenysorozatot. A Gwent aktív játékosbázisa nagyjából a tizede a Hearthstone-énak, mégis bejelentettek egy versenysorozatot, ami felér a Hearthstone versenyek szintjére, sőt, talán túl is szárnyalja azt” – mondta Lifecoach.

Lifecoach-nak nagyon tetszik, hogy a Gwent sokkal átláthatóbb ilyen téren, hiszen a ranglétráról egyértelműen látszik, hogy ki hol helyezkedik el pontosan. Ez egyben az esélyeket is jobban sugallja: amíg a Hearthstone-ban nagyjából minden százezredik játékosnak van nagyjából esélye arra, hogy profi játékossá váljon és ebből éljen, addig a Gwentnél szerinte 1 a 10.000-hez ez az arány.

Kép: Cybersport.pl

A német játékos szerint a kezdők helyzete is borzasztóan nehéz a Hearthstone-ban, hiszen nagyon nagy ráfordítás kell egy jó gyűjteményhez. Ha pénzben nézzük, nincs nagy különbség a két játék között: egy fullos Hearthstone gyűjti évi 1000 euró környéki befektetést igényel, a Gwent esetében ez jelenleg 6-700 euró. Ha azonban azt nézzük, hogy időben mekkora ráfordítás szükséges ugyanehhez, akkor óriásiak a különbségek: a Hearthstone esetében évi 1-2000 óra (vagyis napi 3-6 óra), a Gwentnél csupán 150 óra (vagyis napi kevesebb mint félóra) játék kell ahhoz, hogy pénz nélkül elérd a fentit.

Ebből kijön, hogy amíg a Gwentben 3-4 euró a játékosok “órabére”, addig a Hearthstone-ban 50-70 cent.

Lifecoach beszélt a látogatásáról a Blizzardnál, amihez sokan nagy reményeket fűztek, hiszen egy héten át segíthette a fejlesztőcsapat munkáját. Ennek azonban sok nyoma nem maradt: tett ugyan néhány javaslatot a lapokat illetően, ezekből azonban egy sem valósult meg. A német játékos saját elmondása szerint belefáradt az ígérgetésbe: a Blizzard rendre azt mondta, hogy fontos számukra a kompetitív közeg, ám a lépéseik nem ezt igazolták.

“Több RNG jött, a skill háttérbe szorult, szinte semmit sem nerfeltek, amikor viszont igen, akkor azért, mert a lap túl skill-igényes volt” – folytatta Lifecoach.

Ezeket elégelte meg végül Adrian, akinek a szíve most már a Gwenté, amivel maximálisan elégedett. Elmondása szerint nem volt még olyan fejlesztőcsapat, akiben ne csalódott volna a játékok világában, a CD Projekt azonban eddig minden várakozását felülmúlja – már csak ezért is nagy jövőt jósol a Gwentnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva