Overwatch

Íme a bizonyíték, hogy skillesebb hős lett az új D.Va

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: d.va,

Egyelőre a top játékosok tudnak a legtöbbet kihozni belőle.

Mercy mellett D.Va a másik karakter, aki komolyabb átdolgozást kapott a legutóbbi Overwatch patch-ben – így változott a tank a múlt heti frissítéssel:

  • Bejött egy új képesség, a Micro Missiles.
  • A Defense Matrix mostantól kétszer olyan gyorsan fogy, cserébe másodpercenként 10 helyett 12.5%-ot töltődik vissza.
  • Már repülés közben is tudja használni a Fusion Cannont.

De milyen hatással voltak a fentiek a hős használatára és hatékonyságára? Az Omnicmeta által készített elemzésből ezt is megtudhatjuk!

A hősnek eddig fontos szerepe volt a sebzések és az ultimate képességek semlegesítésében, a Defense Matrix nerf azonban jócskán korlátozza a lehetőségeket. Jól mutatja ezt az alábbi grafikon is, ahol látható, hogy az új patch óta jelentősen csökkent a felfogott sebzés – átlagosan 33 százalékkal.

A felfogott sebzés mennyisége, bal szélen a patch előtti értékek. | Kép: Omnicmeta

A fentinél is hangsúlyosabb grafikon a következő, ez ugyanis még inkább azt mutatja, hogy D.Va szerepe jelentősen megváltozott az új frissítéssel, és sokkan közelebb van a DPS-hez, mint eddig. A Micro Missiles és a repülés közbeni lövés lehetősége összességében jócskán növelték a sebző potenciált. Ami pedig különösen érdekes, hogy jól látszik: egyértelműen skillesebb karakter lett, hiszen ahogy haladunk a magasabb rankok felé, úgy tudják egyre hatékonyabban kihozni belőle a játékosok ezt az extra sebző potenciált.

A kiosztott sebzés változása az előző verzióhoz képest. | Kép: Omnicmeta

D.Va ezzel most már egyértelműen ott van a legjobb sebző tankok között, sőt, ilyen tekintetben még az offense karakterek többségét is megelőzi.

A nagyobb sebzés több killben nyilvánul meg, ami azért is jó, mert így D.Va gyakrabban tudja használni a Self Destruct képességet. Az ebből származó killek mennyisége szintén több, ahogy ezt a következő grafikon szemlélteti.

A Self Destruct killek mennyisége az előző patch-hez képest. | Kép: Omnicmeta

Az átalakítás következtében D.Va winrate-je nem változott jelentősen, átlagosan 1-2 százalékot javult az előző verzióhoz képest, ami azt mutatja, hogy egészen balanszos lett az új változat. És bár ez Mercy esetében sem tűnt problémásnak, ott leginkább azért stagnált a winrate, mert közel 100%-ra kúszott a használati arány. D.Va esetében jóval kisebb ez az érték, csak Bronze és Silver rankon haladja meg az 50%-ot.

Használati arány a patch előtt és után. | Kép: Omnicmeta

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a számokból az jön le: D.Va sokkal inkább DPS-jelleget ölthet a jövőben, a tank szerepkör egyértelműen háttérbe szorul a Defense Matrix gyengítésével. A hősben rejlő potenciál kiaknázásához talán némileg több skillre lesz szükség, mind eddig, ám ez is szórakoztatóbbá teheti majd a vele való játékot.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva