Hearthstone

Így maximalizálhatod a Questekből jövő gold mennyiségét


Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni a Questek kapcsán.

A legfőbb goldszerzési forrásnak a napi Questek számítanak a Hearthstone-ban, éppen ezért nem árt tudni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőlük. Nyugalom, segítünk: íme néhány jótanács, amiket ha betartasz, akkor maximalizálhatod a Questekből jövő gold mennyiségét.

A küldetések

Első körben érdemes tisztában lenni azzal, hogyan oszlanak el az egyes Questek a goldmennyiséget tekintve. Összesen 65 féle Quest jöhet szembe:

  • 40 Gold: 24 féle
  • 50 gold: 25 féle
  • 60 gold: 11 féle
  • 80 gold: 1 féle
  • 100 gold: 3 féle
  • Watch & Learn (1 Classic csomag)

Az eloszlásból jól látható, hogy a 60 gold, illetve annál nagyobb értékű Questek már viszonylag ritkák, az összes küldetés egynegyedét teszik ki.

Kép: Hearthstone Wiki

A reroll

Az egész Quest-stratégia kulcsa a reroll, vagyis a nemkívánatos küldetések kiikszelése. Igen ám, de melyik Questeket érdemes rerollolni? Vizsgáljuk meg alaposabban a kérdést!

  • Amit mindenki tud: a 40 goldos questeket mindig rerollolni kell

Emögött az elgondolás mögött nincs nagy ördöngösség: 40 goldnál kevesebbet érő quest nincs a játékban, éppen ezért csak nyerni tudsz azon, ki újat kérsz helyette. A legrosszabb kimenetel az, hogy egy másik 40 goldosat kapsz. Ezeket cserélgesd, amíg csak tudod, és nem kapsz egy nagyobbat, ne csináld meg őket!

  • Amit már kevesebben: az 50 goldos questeket is megéri rerollolni

Hogy pontosan milyen algoritmus alapján kapjuk a questeket, azt a Blizzardon kívül senki sem tudja – leginkább az a fő kérdés, hogy egy questet mennyi idő után kaphatunk meg újból. Éppen ezért főleg tapasztalati úton lehet elindulni, a gyakorlat pedig azt mutatja, hogy a kapott questek átlagos értéke picivel 50 gold felett van. Vagyis megéri rerollolni az 50 goldos questeket, mert hosszú távon többet fogsz nyerni a drágább küldetéseken, mint amennyit buksz a 40 goldosokkal.

A lehető legkevesebbszer szeretnénk ezt a mennyiséget látni. | Kép: Hearthstone Wiki

Mint említettem, a pontos algoritmus nem ismert, de érdemes számolgatni egy kicsit. Tételezzük fel, hogy van egy 50 goldos Questünk, amit ha rerollolunk, akkor a maradék 64 Quest valószínűsége éppen ugyanannyi. Ha a Watch & Learn Questet 100 goldnak számítjuk (egy Classic pakk jár érte), akkor viszonylag könnyen kiszámolható, hogy a goldkülönbség várhatóértéke +0.94 körül van. Ami nem sok ugyan, ám a lényegen nem változtat: 100 nap alatt várhatóan 94 golddal többünk lesz, ha az 50 goldos questeket is kiforgatjuk, szemben azzal, ha megtartjuk őket.

A két fő szabály: türelem és rendszeresség

Az egész stratégia semmit sem ér akkor, ha nem vagy türelmes és nem játszol rendszeresen.

  • Türelem – Nagyon csábító tud lenni, amikor tudod, hogy pofon egyszerűen meg tudnád csinálni a 40 goldos questet, ami beragadt egy napra (mert ezt dobta a reroll), de hidd el: valójában semmit sem nyersz azzal, ha megcsinálod. Sőt: elbukod a lehetőséget arra, hogy lecseréld egy nagyobbra. Attól, hogy egy nap 2 vagy 3 questet is megcsinálsz, még nem fogod gyorsabban megkapni a következőt. Éppen ezért valójában az a logikus cselekvés, ha minden nap csak a legmagasabb értékű Questedet csinálod meg. Ha az is 40-es, akkor pedig várj inkább egy napot, a reroll előbb-utóbb veled lesz!
  • Rendszeresség – Az egész nem ér semmit akkor, ha nem tudsz napi szinten Hearthstone-ozni. Ha más nem, legalább annyit tegyél meg, hogy belépsz és lecseréled a legalacsonyabb Questedet. A 60 gold, vagy afeletti Questeket pedig igyekezz minél előbb megcsinálni, hogy ne foglalják a helyet a többi elől, hiszen ha sorban kapod a 40-es Questeket, akkor simán előfordulhat, hogy szükséged lesz mindhárom Quest helyre, hogy rerollolhass!

Egy dologra kell még nagyon odafigyelni, ha maximalizálni szeretnéd a bevételeidet, ez pedig a véletlenül teljesített Questek problémaköre. Tegyük fel, hogy van egy 60 goldos Quested 5 Paladin vagy Warrior győzelemért, illetve egy 40 goldos Quest 3 győzelemért bármilyen class-szal. Látható, hogy ebben az esetben nem tudod teljesíteni a drágább Questet anélkül, hogy ne csinálnád meg a 40 goldosat is. Ilyenkor várni kell egy napot és rerollolni kell a kisebb Questet – persze csak ha van rá lehetőséged.

Mindez sok-sok apróságnak tűnik csupán, de higgyétek el: ha valahol, akkor a Hearthstone-ban mindenképpen igaz, hogy a sok kicsi sokra megy. Érdemes tehát ésszerűen állni a Questezéshez is, hiszen minden egyes gold különbség igenis számít hosszú távon!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva