Hearthstone

Így néz ki most egy #5 Legend Dragon Priest


Ha Priesteznél, de nem akarsz beállni a Razakus sorba, íme egy alternatíva.

Rég volt már annyira beszédtéma a Priest, mint mostanában, hiszen az elmúlt időszakban (különösen a nerfek után) jócskán megnőtt a Razakus Priest népszerűsége – az egyik legtöbbet játszott és leghatékonyabb pakli ez most a Hearthstone-ban. Van azonban másik irány is a class-on belül: ha valaki a lényesebb, Midrange-jellegű paklikat szereti, akkor továbbra is a Dragon Priest a legjobb választás.

Ez az archetípus mostanában nem igazán remekel, pedig nem is olyan rég még ott volt a legjobbak között. A friss nerfek azonban a sárkányok előtt is új utat nyitottak, hiszen a Pirate Warrior, Aggro Druid, Murloc Paladin trió kisebb-nagyobb gyengülésével a Dragon Priest esélyei is nőttek. Jól mutatja ezt kefan eredménye is, aki nemrég egészen Rank 5 Legendig mászott sárkányos paklijával.

#5 Legend sárkányokkal. | Kép: Twitter

A pakli helyzetét leginkább az nehezítette, hogy az elmúlt időszakban inkább veszítette, mint kapta a lapokat, “köszönhető” a Standard rotációnak. A Knights of the Frozen Throne-ban azonban jött egy egészen jó új sárkány, a Cobalt Scalbane, ami némileg javított a helyzeten: a szinergiákat (Drakonid Operative és Netherspite Historian) is erősíti, emellett egészen jól illeszkedik az ilyesfajta Midrange-jellegű paklikba.

Kép: Hearthpwn

Az alap game planje a paklinak változatlan: pakolunk a curve-on, és jó trade-ekkel, valamint a Hero Power segítségével beindul a hógolyó-effektus, ami után az ellenfél akkora hátrányba kerül (jó esetben tempóban és lapban is), amit már nem képes visszafordítani. Van azonban két alternatív win condition is a deckben. Az egyik a Divine Spirit + Inner Fire kombó, Shadow Visions-zel megtámogatva, amivel akár egyetlen lénnyel is beüthetjük a szükséges sebzést – pláne akkor, ha elő tudjuk készíteni Kabal Talonpriesttel. A másik pedig Lyra the Sunshard, akiből óriási értéket lehet kinyerni, szerencsés esetben már egyetlen kör alatt – főleg ha egy-két Radiant Elementallal is meg tudjuk támogatni.

Kefan Dragon Priest paklija.
Kód: AAECAa0GBvgC0QrTCuq/Ar7IAqbOAgzlBI0I1wryDJK0AoK1Arq7AvC7AtHBAtjBAuTCAsrLAgA=

A dupla Golakka Crawler az aggro deckek miatt került be, hiszen Patches népszerűbb, mint valaha. A nerf utáni meta top paklija, a Tempo Rogue ráadásul meglehetősen sok kalózzal operál, így óriásit dobhat az esélyeinken egy második körös 3/4 + leszedés play.

Kefan elmondása szerint az aggro nem is okoz komoly problémát, egészen jól bírja a deck az agresszív paklikat. Sokkal inkább a Jade Druid a rossz matchup, ezért ha úgy döntesz, próbát teszel a fenti deckkel, akkor mindenképpen számíts erre!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva