Gaming

Egészen különleges oktatómódot kap az Assassin’s Creed


Előtérben a történelmi értékek.

Már a korábbi Assassin’s Creed játékok mögött is óriási munka volt, a következő rész, az egy hónap múlva érkező Assassin’s Creed Origins azonban még inkább kitolja a határokat, hiszen minden eddiginél nagyobb játéktér és szabadság vár majd ránk a több mint három éve készülő új epizódban.

A történelmi jelleg mindig is fontos eleme volt a szériának, ez pedig a mostani résznél sincs másképp, hiszen a fejlesztők szeretnék minél autentikusabban visszaadni, milyen is lehetett az ókori Egyiptom. Meglepően hangozhat, de már a korábbi részeket is használták oktatási célokra, hiszen az Assassin’s Creed II például remek ízelítőt nyújt a reneszánsz Itáliából, annak építészetéből és történelmi alakjairól, az Animus adatbázisa ráadásul részletes leírásokat is tartalmaz. Az Origins esetében azonban a fejlesztők most elébe mennek a dolgoknak, és maguk teszik bele az oktatómódot a játékba!

Kép: Ubisoft

A Discovery Tour egy teljesen új játékmód lesz: lényegében egy virtuális idegenvezetést kapunk az ókori Egyiptomban. Hogy zavartalanul bejárhassuk az állomásokból álló digitális tárlatokat, ezért ez a játékmód mentes lesz mindenféle harctól, illetve teljes szabadságot is kapunk majd, hogy semmi se állhasson az ismeretterjesztés útjába. Tanulhatunk majd többek között a piramisokról, Kleopátra életéről és a mumifikálásról is.

“Éveken át dolgoztunk azon, hogy felépítsük az ókori Egyiptomot, dokumentációkat készítve, történészekkel konzultálva, és úgy érezzük, hogy a játékosokon túl sok más ember számára is értékes lehet ez” – mondta Jean Guesdon kreatív direktor.

A játékmód egy ingyenes frissítés formájában jön majd valamikor a megjelenést követően, várhatóan 2018 elején.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva