Hearthstone

Kifogy a kreativitás a Tavern Brawlokból?


Egyre több a random és egyre kevesebb az újdonság a kocsmai bunyókban.

Ahogy azt már megszokhattuk, szerda este új Tavern Brawl érkezett a Hearthstone-ba, az “új” jelzőt azonban nyugodtan idézőjelbe tehetjük ezúttal is, hiszen az egyik leggyakoribb kocsmai bunyó, az Encounter at the Crossroads tért vissza, immáron sokadik alkalommal.

A Tavern Brawlok talán legegyszerűbbjéről van szó: neked csak annyi a dolgod, hogy választasz egy class-t, a paklit már véletlenszerűen kapod mellé. Nem ez a legnagyobb probléma azonban az új kocsmai bunyó kapcsán…

Kevesebb kreativitás

Ha megvizsgáljuk az idei Tavern Brawlokat, akkor arra jutunk, hogy érezhetően visszaesett az új Tavern Brawlok száma. Az elmúlt tíz bunyó közül mindössze három (!) volt teljesen új, ám a teljes évet nézve sem sokkal jobb ez az arány: a 39 idei Tavern Brawlból csupán 16 volt új, vagyis alig 41%.

Ami szintén igaz a játékmódra, hogy egyre erősebb a random jelleg. A Tavern Brawlban persze ez mindig is megvolt, hiszen általában eléggé extrém formátumokat kaptunk, és kifejezetten az a cél, hogy teljesen más élményt adjon, mint a “normál” játék. Ettől azonban még tény, hogy az idei 39 Tavern Brawl közül csak 14 volt olyan, ahol nekünk kellett paklit csinálni, ami 36%-ot jelent. Korábban ez az arány 40% körül volt.

A számok alapján a Blizzardnak mindenképpen javulnia kellene, hiszen a szerdai bunyóknak éppen az lenne a lényege, hogy egy kis kikapcsolódást nyújtsanak a rankedezés és az arénázás mellett. A rengeteg ismétlődés és az egyre több random formátum miatt azonban, sokan kötelező rossznak élhetik meg – az ajándék kártyacsomagot nyilván mindenki ki szeretné ütni, de ha utána eszébe se jut az illetőnek, hogy lenyomjon még egy kört, az soha nem jó jel. Márpedig a mostanihoz hasonló kocsmai bunyók sokaknál éppen ezt érik el…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva