Hearthstone

Melyik képességeket lehetne még kulcsszavasítani?


Mi lehetne a Poisionous és a Lifesteal utódja?

Ahogy minden hasonló kártyajátékban, úgy a Hearthstone-ban is nagyon fontos szerepet kapnak a különféle kulcsszavak, hiszen sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a kártyák megértését. Tény: egyszer mindenkinek meg kell tanulnia, hogy mit is jelent pontosan az adott kifejezés. Onnantól azonban már pár karakterben rá lehet vezetni egy lapra azt, ami egyébként egy többsoros képesség lenne.

Kulcsszavak többféle módon is születtek már a Hearthstone-ban. Vannak azok, melyek a kezdetek óta itt vannak, mint például a Battlecry, a Taunt vagy éppen a Deathrattle. Akadnak olyanok is, melyek valamelyik kiegészítő újdonságaként jöttek be: ilyenek a Discover, az Inspire vagy az Adapt. A legérdekesebb azonban a harmadik a kategória, a rövidítéseké, ahol egy már meglévő képességből gyártottak kulcsszót a készítők.

A legutóbbi két kiegészítő egyaránt tartogatott ilyet: a Journey to Un’Goro a Poisonous kulcsszót hozta be, a legutóbbi kieg, a Knights of the Frozen Throne egyik “újdonsága” pedig a Lifesteal volt – ezek miatt több lap szövegezése is megváltozott.

Felmerül a kérdés: vannak még vajon olyan képességek, amiket lehetne kulcsszavasítani? Íme néhány potenciális jelölt!

Célozhatatlanság

Meglehetősen kézenfekvő lenne, ha a Blizzard lerövidítené egy kifejezésre a “Can’t be targeted by spells or Hero Powers” szöveget, ami eddig nyolc megjelent lapon is szerepelt már, és a mostani Standard metában is akadnak kártyák, amiket játszanak közülük (pl. a legutóbbi kiegészítőben megjelent Bearshark). A közösségen belül gyakran szoktak hivatkozni erre a képességre Elusive-ként, ami még a Hearthstone elődjének tekinthető World of Warcraft TCG-ből ered – igaz, ott nem célozni, hanem megtámadni nem lehetett ezeket a lényeket.

Kép: Hearthpwn

Sebződés

Elég sok olyan lény jelent már meg, amin a “Whenever this minion takes damage” szöveg található. Ha csak a Standardet vizsgáljuk, már akkor is fel lehet sorolni kilenc félét, közülük jó néhánnyal játsszanak is: Bittertide Hydra, Acolyte of Pain, Frothing Berserker, Armorsmith, Howlfiend. Az előzőhöz hasonlóan kétsoros szöveg, teljesen kézenfekvő lenne a kulcsszavasítás itt is az átláthatóság és az egyszerűsítés jegyében!

Kép: Hearthpwn

Szomszédos lények

Több olyan lap is van, ami a szomszédos lényekre hivatkozik, így akár az “Adjacent minions” kifejezéssel is lehetne valamit kezdeni. Itt nem is feltétlenül a rövidítés lenne a fontos, inkább annak a hangsúlyozása, hogy kizárólag a mellette lévő lényekre hat, nem az összesre – a lapokat még csak tanuló, kezdőbb játékosok számára mindenképpen szembeötlőbb lenne így a különbség. A Battlecry kulcsszóval is lehetne kombinálni az olyan lapok esetében, mint a Defender of Argus.

Kép: Hearthpwn

 

A fentieken túl vannak még ritkább, elvontabb képességek, amiknél el lehetne gondolkodni hasonlón (pl. képességek, amik Discardoláskor sülnek ki; lények, amik az ütésükkel Freeze-elik az enemy-t), de mi a fenti háromnál érezzük igazán egy esetleges kulcsszó létjogosultságát. Nektek van esetleg valamilyen más javaslatotok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva