Overwatch

Szegény snipert az ág is húzza: mélyponton Ana winrate-je

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: ana,

Mélyponton a karakter winrate-je a múlt heti frissítés óta.

Több mint egy hete már, hogy megérkezett a legutóbbi Overwatch patch, aminek hatására Mercy igen komolyat erősödött – olyannyira, hogy a healer mostanra lényegében kötelező szereplő lett a csapatkompozíciókban.

Egy hős felemelkedése általában más karakterek visszaesését szokta jelenteni: Lucio is aggódhat, de jelen esetben Ana az, aki igencsak rossz időket él meg. Ezt igazolják a statisztikák is, ha ugyanis a komplett Competitive mezőnyt nézzük, akkor Ana visszacsúszott az utolsó helyre a winrate rangsorban: az elmúlt egy hetet nézve 42% alatt van a győzelmi aránya jelen sorok írásakor az Overbuff adatai alapján.

Kép: Overbuff

Ha csak a top szintet, a Grandmaster rankot nézzük, akkor sem sokkal jobb a helyzet: Ana jelenleg csak hajszállal előzi meg a tökutolsó Bastiont, 46.99%-os winrate-tel.

Konzolon egyébként még elkeserítőbb Ana helyzete, hiszen PS4-en és Xbox One-on ő az egyetlen karakter, akinek 40% alatti a winrate-je – sniperként amúgy sincs könnyű dolga, a mostani support helyzet azonban még inkább megnehezítette a dolgát.

Alapból sem volt túl jó helyzetben Ana mostanság, a legutóbbi patch azonban még inkább szűkítette a lehetőségeit. Jól mutatja ezt, hogy az Overbuff adatai alapján soha nem volt még annyira alacsonyan a hős winrate-je, mint az elmúlt napokban.

Szerintetek mit kellene lépnie a Blizzardnak, hogy javítson Ana helyzetén?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva