Overwatch

Többen is rosszullétre panaszkodnak a legutóbbi patch óta


Egészen váratlan reakciókat idézett elő a legutóbbi Overwatch frissítés egyik újítása.

A legutóbbi Overwatch patch-ben Junkertown és a hősöket illető változtatások mellett szokás szerint egyéb apróságok is érkeztek: ilyen például a megújult külső nézetű kamera Spectate közben és respawn előtt, mely az eddiginél jobb képet igyekszik adni az akcióról.

Arra bizonyára a Blizzard sem számított, hogy ebből akár komoly kényelmetlenségek is adódhatnak, mégis így történt: a frissítés óta egyre többen panaszkodnak rosszullétre az Overwatch kapcsán. Itt van például a hivatalos fórum, ahol maga Jeff Kaplan is reagált az egyik ilyen panaszra.

A panaszokat elemezve viszonylag hamar kiderült, hogy az új kamera a ludas, ennek a mozgása okozza a szédülést és a rosszullétet az erre fogékonyak számára.

Az egész hátterében a motion sickness, magyarul utazási betegség áll – tulajdonképpen a tengeribetegség is ennek az egyik fajtája. A tünetek akkor jelentkeznek, amikor az agy különbséget észlel a látási ingerekben és az egyensúlyérzékelésben, a szervezet ugyanis hallucinációként dolgozza fel ezt és mérgezést feltételez – ezért próbál hányással védekezni.

A Blizzard szerencsére észlelte és azonosította a problémát, a fejlesztők pedig már ígéretet is tettek arra, hogy a következő patch-ben mindenképpen kezdeni fognak ezzel valamit. Hogy ez a frissítés mikor érkezhet, azt pontosan nem tudták megmondani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva