League of Legends

Miért hagyta a Riot, hogy Zyra új pozícióba vándoroljon?


Botra biztosan több napfény jut, ezért nem láthattuk már évek óta a magos nőszemélyt a középső ösvény környékén.

Zyra a frissítése után sokkal többet jelent meg a támogató pozícióban, mint a középső ösvényen, ahova eredetileg tervezték. Ráadásul, amellett, hogy sebzést osztó supportnak viszik, jelenleg midre kevés lenne a karakter.

A mage hősből lett támogató tökéletes ellentéte Brand. Brand fölött is eljárt az idő, viszont erős sebzésének és skillshot képességeinek köszönhetően supportnak egészen elfogadható volt egy időben. Jelenleg a Riot azon dolgozik, hogy a feltüzelt barátunk újból nekiszaladhasson mides ellenfeleinek. A W képessége masszív mana regenerációt ad a hősnek, ezzel ellensúlyozzák a karakter hiányosságait, amivel ki tudott csúszni a “választható középső ösvényesek” listájáról.

Brand helyzete azért fontos Zyra esetében, mert a Riot a karakter PBE formáját egy tesztnek tekinti. Riot Meddler kifejtette egy fórumbejegyzésben, ha Brand buffja beválik, nyitottak mindezt Zyrával is megtenni! Arra a kérdésre, hogy miért nem tudtak egy eredetileg mides karaktert életben tartani mind támogatóként, mind pedig középső ösvényesként, a válasz egyszerű: szimplán elszámolták magukat a fejlesztők.

“Zyra a frissítése után sokkal inkább volt támogató, mint mides mage. Erre a végkifejletre még mi magunk sem számítottunk. Úgy terveztük a hőst, hogy elsődlegesen középen fog megjelenni, s lesznek olyanok, akik esetleg elgondolkodnak egy támogató pozíción is. Az előrejelzésünk teljes mértékben megborult, sikerült totálisan félreismernünk a saját munkánk. A helyzet kaotikus mivoltját az a tény is erősíti, hogy ugyan alig használták miden, a frissítés után kifejezetten olyan képességekkel láttuk el, ami az akkori mides metába illett. Ma már természetesen máshogy látjuk, akaratunkon kívül félrevezettük a közösséget. Szerencsére nyitott szemmel jártak és megtalálták a karakter pozícióját.”

Habár egy erős, CC halom karakterről beszélünk, azért egy kis mana regenerációnál több kell neki ahhoz, hogy újra kompetens midesként tekinthessünk rá. Ha sikerülne a fejlesztőknek elérni, hogy Zyra könnyebben pusztíthasson minion hullámokat, természetesen anélkül, hogy kivágnák az ablakon a támogató lehetőségeit, biztosan meghatározó választássá válna, ráadásul több dimenziók karakterré nőné ki magát.

Egy játékos Redditten felvetette, hogy a Seed-ek töltési ideje csökkenhetne bizonyos minion killek után, az ötlet még Riot Meddler tetszését is elnyerte. “Ez egy kifejezetten ígéretes ötlet” – konstatálta a Rioter.

Zyra még egy ideig biztosan nem kap mides törődést, ki kell várni mit hoz a Brand buff. A szúrós hölgy kedvelői ne csüggedjenek, a pozíció amiben most van, lehetséges, hogy még fontosabb, mint amire eredetileg tervezték. Fel kell robbantania az Ardent Censer halmozó támogatókat!

Ti tudnátok újból midesként tekinteni a hősre?

Nyitókép: leaguesplash.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva