Hearthstone

Top 5+1: a legjobb vanilla lények


Ezekből érdemes válogatnod, ha még nagyon kevés lapod van.

Ha valaki frissen kezdi a Hearthstone-t, akkor az első napokban-hetekben nagyrészt a Basic lapokra lesz kénytelen támaszkodni, hiszen kell egy kis idő, amíg felgyűlik annyi gold és dust, amivel már ki lehet szélesíteni valamelyest a mozgásteret.

Ebben a korai szakaszban még teljesen normális, hogy valaki vanilla lényekkel is játszik – így hívjuk azokat a minionokat, amiknek nincs semmilyen képességük. Nem kell azonban megijedni tőlük: az a fajta univerzalitásuk jól jöhet, hiszen szinte bármilyen koncepcióba betehetőek – olyannyira, hogy vannak köztük meglepően erősek is! Íme a legjobb vanilla lények, amik az elején sokat segíthetnek!

#5 – Bloodfen Raptor

A legtöbb esetben nem árt, ha legkésőbb a második körben le tudunk tenni valamit az asztalra, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy lereagáljuk az ellenfél próbálkozásait. 2 manáért jellemzően a 3/2-es statok számítanak a legjobbnak, hiszen ezek szinte bármelyik másik 2-droppal le tudnak trade-elni (egy-két kivétel persze akad), de olykor a 3 manás lényekkel is felveszik a versenyt (egy Hunter például kevésbé szívesen fog kitenni utána egy Bearsharkot). A Bloodfen Raptornak ráadásul még egy Beast altípusa is van, ami jól jöhet, ha esetleg van már egy-két lapunk, ami ezekkel kombózik.

Kép: Hearthpwn

#4 – Boulderfist Ogre

Ha valamid, akkor igazán jó late game lapjaid szinte biztosan nem lesznek az elején – vagyis olyan kártyák, amik a sok manás körökben igazán hasznosak. Éppen ezért a Blouderfist Ogre több mint kielégítő helykitöltő a kezdeti időszakban, a 6-ért 6/7-es statok teljesen jónak számítanak – nagyon sokszor elő fog fordulni, hogy az ellenfél akár 2-3 lapot is kénytelen beletenni, hogy megoldja. De egy Fireball + Hero Powernél sem buktunk rajta semmit, hiszen az ellenfélnek ugyanannyi manába került megoldania, mint amennyiért mi kijátszottuk.

Kép: Hearthpwn

#3 – Ultrasaur

Az imént bemutatott Ogre durvább változata, ami olyannyira nem rossz, hogy pár hónapja még közepesen komolyan vehető deckekben is fel-felbukkant. A 10 manás költség miatt 2 darabot talán nem érdemes használni belőle, a 7/14-es statok azonban nagyon jók: kevés lény van, amivel nem bánik el magában, ugyanakkor a legtöbb class-nak nincs olyan lapja, ami önmagában le tudná szedni. Vagyis ha lejön, szinte biztosan pluszosan jössz ki belőle, de főleg akkor ajánlott csak, ha kifejezetten lassú, védekező a paklid.

Kép: Hearthpwn

#2 – Snowflipper Penguin

Elsőre meglepőnek tűnhet az aprócska pingvin előkelő szereplése, ám a nagyon gyors, horda jellegű agresszív paklikban egészen jól működhet. Olyannyira, hogy az Aggro Token Druid egyik mostani változatában játsszák is, nem is eredménytelenül! Nyilván akkor a legjobb, ha tudsz játszani mellé olyan lapokkal, mint a Mark of the Lotus, a Power of the Wild vagy a Mark of Y’Shaarj, amikkel egészen korrekt méretűre nőhet, így nem lesz annyira sérülékeny, ezek a kártyák pedig a kezdőknek is viszonylak könnyen elérhetőek.

Kép: Hearthpwn

#1 – Chillwind Yeti

A vanilla lények császára, minden idők talán legnosztalgikusabb Hearthstone kártyája, a jó öreg Yeti, akinek erejét jól mutatja, hogy a játék korai szakaszában a legjobb 4 manás lény volt. Azóta is hozzá mérik az összes újonnan megjelenő 4 manás lapot, és bár ma már léteznek jobbak nála (főleg a class-specifikus kártyák között), a 4/5-ös “vanilla-teszten” még mindig rengeteg lény elbukik. A mai napig 4 (!) olyan lap jelent csak meg, ami ugyanilyen statokkal bír, és van valamilyen képessége, ez pedig sokat elmond arról, miért számít ennyire jónak. Egy Priestnek a mai napig meggyűlne vele a baja!

Ha kezdő játékos lennék, tuti az elsők között nyúlnék ehhez a laphoz!

Kép: Hearthpwn

+1 – Enchanted Raven

“Bónuszként” álljon itt még egy lap, az Enchanted Raven, ami annyiban kakukktojás, hogy nem Neutral lap, mint a fentiek, hanem kizárólag Druid paklikban használható. Méghozzá leginkább abba a deckbe, amiről már a Snowflipper Penguinnél is szó esett, magyarul egy gyors, terülős, agresszív összeállításba. A One Night in Karazhan Adventure ingyenes Prologue szárnyából bárki megszerezheti!

Kép: Hearthpwn

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva