PUBG

10 dolog, amiről a kezdő PUBG játékosok nem biztos hogy tudnak, de kellene


Mivel egyre több az új játékos a PUBG-ben, összeszedtünk pár dolgot, amit sok kezdő nem használ. A veteránoknak ez már biztosan csípőből megy!

1. A CTRL+T kombinációjával lenémíthatod a voice chat-et

A PUBG voice chat nagyrészt az ordibálás és a minél hangosabb illetve idegesítőbb zenék kombinációjából áll. Ha száz játékos összekerül egy repülőbe akkor biztos lesz egy pár, aki a többi idegeire akar majd menni. Ha nem akarsz megsüketülni a repülőgépen, akkor jobban jársz egy szimpla mute-al!

2. Ne felejtsd el átállítani a fegyveredet automatára!

A fegyverek amit a földről felszedsz alapból “single fire” módban vannak, ami közelharcra nem a legszerencsésebb. Úgyhogy hacsak nem távolra szeretnél lőni állítsd át automatára. A B gombbal tudjuk váltani a tüzelési módot. Pár fegyvernél létezik egy harmadik opció is a “burst“, ami azt jelenti, hogy a fegyver három golyót lő ki gyorsan egymás után, ez hasznos lehet például az M16A4 fegyvernél aminek nincs automata tüzelési módja.

3. A gránátok felrobbanhatnak a kezedben!

Ha előveszel egy gránátot, és megnyomod az R billentyűt azzal kibiztosítod, és onnantól már csak 5 másodperc vannak a robbanásig. Ezt lehet arra használni, hogy úgy időzítsd a robbanást, hogy az ellenfélnek ne legyen ideje reagálni, nagyjából három másodpercig érdemes magunknál tartani, hogy aztán azonnal robbanjon. Ha már megnyomtad az R-t, viszont úgy gondolod, hogy inkább mégsem dobod el, inkább leváltasz egy másik fegyverre és megtartod a gránátot kellemetlen meglepetés fog érni! Ugyanis más játékokkal szemben (Pl: Call of Duty), hogyha itt egyszer kibiztosítottad akkor hiába váltod le a végén a táskádban is robbanni fog! Szóval óvatosan a gránátokkal!

4. Ahhoz, hogy ülést válts egy kocsiban nem kell kiszállnod

Volt már, hogy rossz helyre ültél egy kocsiba és utána ki kellett szállnod, hogy átülj? Vagy esetleg a kocsi másik oldaláról lőttek és emiatt nem tudtál beszállni a vezetői üléshez? Ezek a problémák könnyen áthidalhatóak, ugyanis a kocsin belül is van mód a helyváltoztatásra, mindössze annyit kell tenned, hogy megnyomod a CTRL billentyűt és hozzá azt a számot ahova ülni szeretnél. A CTRL+1 lesz a vezetői ülés a CTRL+2, CTRL+3, CTRL+4-el pedig az utas székek között váltogathatsz.

5. Kézifék és Boost

Sokan azt hiszik a kocsikat csak az iránybillentyűkkel tudjuk mozgatni, és bele sem gondolnak, hogy létezhet más amit tudnak. Hát ez egy nagy tévedés, ugyanis az autók és a csónak is rendelkezik egy “boost” képességgel amit a SHIFT billentyűvel tudunk aktiválni, ez megnöveli a maximum sebességünket, ami kulcsfontosságú lehet amikor menekülnünk kell, vagy gyorsan beérni a zónába. A másik fontos dolog a kézifék, amit a SPACE billentyű segítségével használhatunk. Ez akkor jöhet nagyon jól, ha vezetés közben meglátunk egy ellenséget, és gyorsan meg kell állni, hogy lőni tudjuk.

6. Ha nincs a kezedben fegyver, gyorsabban futsz

 Ha kell egy kis plusz sebesség, hogy beérj a zónába vagy gyorsabban odaérj a loothoz mint a többiek, akkor nyomd meg az X billentyűt, amivel a karaktered elteszi a fegyverét így egy képes lesz egy kicsit gyorsabban futni. Ha még nagyobb sebességre vágysz akkor a boosterek (energiaital/painkiller) lehetnek segítségedre!

7. Pontosabb célzásért bent tarthatod a levegőt

A PUBG-ben többféle módja létezik a célzásnak. Ha lenyomva tartod a jobb egeret akkor a kamera beközelít, de csak csípőből tudsz lőni úgynevezett “hip fire” módban, ez főleg közelharcnál praktikus. Ha pedig csak egyszer rányomsz a jobb egérre akkor láthatod a célzót. Ha eközben megnyomod a SHIFT gombot akkor karakterünk bent tartja a levegőt ezzel pontosabb célzást eredményez. Ezzel együtt a kép jobb alsó sarkában megjelenik egy kis tüdőt ábrázoló ikon, ami jelzi mennyi levegőnk van hátra amíg el nem fogy a levegőnk.

8. A tárgyakat a földről nem csak F-el tudjuk felszedni

Az egyenként F-el lootolás habár működik, nem túl hatásos. Ha szeretnénk gyorsabban és hatékonyabban lootolni, akkor használjuk a TAB billentyűt, amivel előhozhatjuk az inventory-t, és egyszerűen behúzhatjuk azokat a tárgyakat amire szükségünk van. Ez amellett, hogy sokkal gyorsabb sokkal praktikusabb is, hiszen könnyebben válogathatunk a dolgok között. Arról nem is beszélve, hogy vannak nehezen észrevehető tárgyak, amelyeket így könnyedén behúzhatunk keresgélés nélkül.

9. A CTRL+M kombinációval le tudjátok némítani a játék hangját

Ez így elsőre elég értelmetlennek tűnik. Miért akarnám lenémítani a játékot? A válasz nagyon egyszerű. Ha mondjuk csapatban játszunk, a játék elején próbálnánk megbeszélni, hova akarunk droppolni. A repülő hangja olyan fülsüketítő, hogy ezt teljesen ellehetetleníti. Ha ilyen helyzetben vagytok, vagy csak zavar a légcsavarok hangja, akkor hagyjuk némán a játékot leérkezésig.

10. Fedezékből kihajlás

A Q és E gombot használva rábírhatjuk karakterünket, hogy balra illetve jobbra dőljön. Ez hasznos lehet ha éppen csak ki szeretnénk lesni egy fedezékből úgy, hogy minket ne vegyenek észre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva