Counter Strike

Így keressünk pénzt a Steam marketen


A skineken, ládákon, itemeken is lehet bizony keresni, csak okosan kell csinálni!

Van pár alapvető dolog, amit mindenképp tudni kell a Steam marketről.

  1. Kedden este a legmagasabb az ár, hétvégén pedig a legolcsóbbak a cuccok.
  2. Ha nyerni akarsz egy dolog eladásával, bele kell kalkulálni a Valve részesedését is a profitodba, ez ~13,04 %

A tradelésnek pedig 3 alfaját különítjük el:

  • Aktív tradelő: Aki a cuccokat adja-veszi, 65-75%-os áron szoktak általában dolgozni, legtöbbször kulcsban fizetnek.
  • Kivárás: Amikor megveszel olcsón valamit és vársz, hogy feljebb menjen az ára.
  • Figyelmes: A piacot fürkészve vár az olcsó ajánlatokra, amit drágábban is el tud adni. Itt nagyon kell tudni a skinek értékét, mintázatát.

Én alapvetően a másodikkal szoktam élni, mert nem kell így szinte egyáltalán a piaccal foglalkozni, elég néha ránézni a cuccainkra. A felkapottabb játékok limitált cuccai azok, amikre érdemes odafigyelni. Korábban a CS:GO matricák közül a szebbek vagy a ritkábbak voltak azok, amiket megérte megvenni, most pedig a PUBG-re érdemes odafigyelni, amíg ki nem durran az a bizonyos buborék.

A limitált cuccok közül korábban a matricák nagyon jól fogytak CS:GO-ba, most pedig sokkal kevésbé lehet eladni a cuccokat, amióta itt a PUBG. Ettől függetlenül, lehet még most is jókat akasztani a matricákon, csak sokat kell várni vele és nem mindegy, hogy melyiket vesszük. Erre jó példa a Cologne 2016-os Astralis, ami 1,3 €-ért megy átlagban, ellenben a Liquiddel, ami 0.43 €-t ér.
Na de ez nem jelenti azt, hogy a Liquiden ne keresnénk, hiszen az utolsó heti leárazáson lett véve, amikor -75%-kal le van minden értékelve. Így 0.25 €-ért vettem és a Valve haszna után is marad 0.14 € minden eladott skinen. Ez mondjuk az Astralis esetén 0,89 €-nyi haszon.

GAMESCOM INVITATIONAL láda árváltozása

Na de beütött a PUBG láz, szóval érdemes szétnézni, hogy a PUBG esetében mik azok az egyedi itemek, amik csak időszakosan voltak a játékban. A nemrég behozott GAMESCOM INVITATIONAL láda erre nagyszerű példa. Aki játszik a játékkal, az könnyedén bezsákolhatott több darabot is, ám akinek nincs meg az pedig a marketen tud vásárolni magának. A szemfülesek pedig 1.66 €-ért már vehettek ilyen ládákat, mostanában pedig 3.8 € körül lehet elpasszolni, de volt már 4 € felett is.

Most már nem biztos, hogy megéri megvenni ennyiért, de a legközelebbi hasonló ládánál figyeljetek majd oda és érdemes befektetni némi pénzt, ugyanis könnyen megduplázhatjuk a befektetett pénzüket akár 1-2 hét elteltével is. A CS:GO-ban lévő limitált dolgokat pedig lassan el lehet felejteni, ugyanis annyiszor volt már időszakos újdonság, hogy lassan értelmét veszti, ez pedig az árakon is meglátszik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva