Hearthstone

Így ne verd meg magad – Secret antikombók, amikre érdemes odafigyelni


Egyáltalán nem mindegy, hogyan és milyen sorrendben használod a Secreteket.

A Hearthstone egyik legfőbb sajátossága a “hagyományos” kártyás stratégiai játékokkal szemben, hogy nincs közvetlen beleszólási lehetőségünk az ellenfél körébe. A legközelebb a Secretek állnak az ilyesfajta interakcióhoz, hiszen ezekkel el lehet bizonytalanítani a másik játékost – annak ellenére is, hogy mivel csak egy részüket játsszák, ezért elég hamar rá lehet jönni, mit tett le az ellenfél.

Ebben a cikkben azonban most nem arról lesz szó, miként lehet “megfejteni” a Secreteket, sokkal inkább arról, mire érdemes figyelni akkor, ha mi játszunk velük, legyen az Constructed vagy Aréna. Vannak ugyanis olyan kombinációk, amiket érdemes kerülni. A pakliépítésnél ezek nem nagyon fognak előjönni, ám az olyan lapoknak hála, mint a Hydrologist, a Primordial Glyph vagy a Cabalist’s Tome simán kezünkbe kerülhet bármelyik Secret. Ilyenkor pedig könnyű hibázni, éppen ezért most segítünk, hogy melyik antikombókra kell figyelni.

A Secretek kapcsán tudni kell, hogy ha egy cselekvésre egyszerre több is kisül, akkor olyan sorrendben fognak létrejönni, amilyen sorrendben kiraktad őket. A rossz sorrend pedig igen kellemetlen antikombókat tud szülni, ahogy ezt az alábbi példák is mutatják…

Misdirection —> Freezing Trap

Ha az ellenfél egy lénnyel támad, akkor hiába téríted el, utána a Freezing Trap miatt vissza fog kerülni a kezébe, vagyis teljesen elpazarolod a Misdirectiont. Fordítva már működik: a támadó lény visszakerül kézbe, a Misdirection pedig nem sül ki.

Kép: Hearthpwn

Potion of Polymorph —> Mirror Entity

Szeretnél egy 1/1-es bárányt 3 manáért? Ugye hogy nem! Szerencsére könnyen elkerülhető, csak annyit kell tenned, hogy nem teszel ki Mirror Entity-t a Potion of Polymorph után, hiszen ebben az esetben a másolás azután sül ki, hogy átváltoztatod a lényt. Fordítva már itt is működik a dolog: előbb kapod a másolatot és utána lesz bárány a lényből.

Kép: Hearthpwn

Potion of Polymorph —> Frozen Clone

Hasonló antikombó, mint az előző, csak itt nem az asztalra kapod a bárányokat, hanem a kezedbe. A logika teljesen ugyanaz, vagyis fordított sorrendben itt is működik együtt a két Secret.

Kép: Hearthpwn

Noble Sacrifice + Getaway Kodo

Talán a Paladin az, ahol a leginkább bajba sodorhatjuk magunkat, hiszen az első számú Pala deckben, a Murloc változatban a Hydrologist bármit beadhat, ráadásul mindegyik szituációban más és más Secret jó. A Getaway Kodo nagyon jó tud lenni, ha be tudjuk védeni vele egy erős Battlecry-jal rendelkező lényünket, ugyanakkor megvannak a maga hátrányai is. A Hero Powerrel például nem túl jó kombó, hiszen ki szeretné kézbe kapni az 1/1-es Recruitokat, de Noble Sacrifice-szal párban sem érdemes kitenni, hiszen ekkor visszakapjuk kézbe a 2/1-es lényt és borul az eredeti terv. A sorrend itt ráadásul teljesen mindegy, hiszen két külön esemény (támadás, majd a lény halála) aktiválja a Secreteket.

Kép: Hearthpwn

A tanulság tehát az, hogy mielőtt elkezded eszetlenül kiszórni a Secreteket, mindenképpen gondold át a sorrendet és a kombinációkat. Ha nem teszed, nagyon könnyen összehozhatod a fenti antikombók valamelyikét, kvázi laphátrányba kerülve, ami könnyen jelentheti a különbséget győzelem és vereség között.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva