League of Legends

“Már korábban nerfelnünk kellett volna az Ardent Censert!”


Jobb később mint soha, szokták mondani. Most a Riot fejlesztőcsapata szólalt fel Ardent Censer ügyben, s belátták, hibáztak.

Óriási hangulat övezi az idei világbajnokságot. Érződik a League of Legends közösségen, hogy követi az eseményt, mindenki együtt izgul, ki ezért a csapatért, ki pedig azért, de egy biztos, minden játéknapon árgus szemekkel bámulják a nézők a mérkőzéseket. Aki a szurkolók, vagy csak a műkedvelők csoportját erősítik tudhatják, hogy sokszínű a hőstár, amiből a csapatok válogatnak, ám egy pozíció kivételt élvez ez alól. A támogatók az idei évben rettenetesen unalmas szerepet kaptak a világbajnokságon, nincs más dolguk mint a lehető leggyorsabban kiépíteni az Ardent Censert, és pajzs-robotként végig tolni a játékot.

A legutóbbi frissítések legdominánsabb tárgyáról beszélünk, talán még ennyire nagy hatással egy felszerelés sem volt a LoL-ra eddig. A támogatók szabályosan versenyt futnak érte, ez pedig nem normális. A Riot Games fejlesztőcsapata is beismerte, már jóval korábban észre kellett volna venniük ezt az őrületet, és még időben rendet rakni egy erősebb nerffel.

“Ha visszatekintünk, kijelenthetjük, hogy teljesen félreértelmeztük a saját munkánk. Rá kellett volna jönnünk, hogy a tárgy egymagában képes megborítani a metát és az játékegyensúlyt. Ha nem is egyből, de sokkal gyorsabban nerfelnünk kellett volna. Meglátjuk, hogy a 7.19 után mennyire marad domináns.”

Mindezt még korábban Riot Meddler mondta, s biztosíthatjuk, még mindig agyatlanul erős tárgy az Ardent.

Persze a Worlds-ös bevezetőhöz hozzá kell tegyük, hogy a profik jelenleg a 7.18-as frissítésen játszanak, ez kettővel van elmaradva attól, amit mi most az élő szervereken tapasztalunk. Az Ardent Censer tehát a VB-n sokkalta erősebb, mint amit mi most magunknak meg tudunk vásárolni a játékban. Ami viszont ezzel probléma, hogy nagyon sokan a profik játéka alapján gyakorolja, vagy játssza a karaktereket. Jelenleg, ha valaki bekapcsolja a VB streamet, szinte csak Ardent Censert lát, de még az is lehet, hogy egy csapaton belül akár többet! Ez nem segít abban, hogy kiderüljön, ténylegesen gyengítették a tárgyat és vannak alternatívák, ez sokkal inkább tovább ösztönzi a nézőket arra, hogy a játékukban az Ardent legyen a mérvadó továbbra is.

A 7.18-es verzió kétségkívül OP, nem is értjük hogyan lehetett egyáltalán bevezetni, ám valós változást valószínűleg az élő szervereken Ardent témában csak az előszezon megjelenése után tapasztalhatunk, ugyanis a Worlds óriási hatással van a játékosok szokásaira. Folyamatosan gyengül a tárgy, de a jövőben biztosan érkezik még rá egy kisebb alakítás, természetesen negatív irányba!

Ti kedvelitek az Ardent Censer metát, vagy már legszívesebben kivágnátok az ablakon?

Nyitókép: eune.lolesports.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva