Counter Strike

Fair Play díjas hozzáállás az NRG-től, maximális respect jár érte!


Hosszabbításban kevés csapat ment volna bele a kör újrajátszásában, úgy tűnik a sok csaló ellenére is van még remény CS:GO morál tekintetében.

A rengeteg csaló botrány és toxic viselkedés után végre egy lélekemelő történet. Az NRG viselkedése után tényleg elhisszük, van még remény a CS:GO morál tekintetében.

Az amerikai Minor második körében történt, hogy az NRG vs. Gale Force meccsen az egyik argentin játékos kifagyott a hosszabbítás negyedik körében.

A probléma csupán annyi, hogy a kör hevében elfelejtették ezt jelezni. A videóból is látszik, hogy későn jutott eszükbe.

A videóban azt látjuk, hogy az egyébként szerver utolsó és a támadás szempontjából teljesen irreleváns helyen lévő guishorro nekisétál a falnak, majd mire újra megmozdul már lement a bomba 2v5-ben.

A történettel azonban van két probléma:

  • Tisztán látszik, hogy guishorro azután vált mozdulatlanná, hogy a terrorok már elkezdték a támadás A-n, rég bent voltak nagyhomokba. Simán lehetett szándékos is a “fagyás”, mert sebzés még nem történt, így reménykedhettek egy újrajátszott körben.
  • Adminok természetesen nem voltak a szerveren, így az NRG simán mondhatta volna, hogy menjünk csak tovább, hiszen egy online selejtezőn nehezen bizonyította volna a Gale Force, hogy tényleg eltűnt egy emberük 15 másodpercre.

A CEVO adminjai egyik Minor alatt sem álltak a helyzet magaslatán, így a visszajátszásra elég kevés esélye volt az argentínoknak.

Aztán jött a csoda, szünetet kértek és elküldték a fent is látható Twitch clippet az ellenfélnek, aki megnézte és beleegyezett az újrajátszásba.

Nem volt szükség se adminra, se vitára, simán elfogadták FugLy-ék a dolgot! Nem gyanakodtak, kötözködtek, nem rázták le magukról a dolgot, simán bevállalták az új kört, hiába nyerték emberveszteség nélkül teljesen szabályosan az előzőt.

Érdemes figyelni a közös chat mennyire pörög, itt küldik el egymásnak a Twitch linket, megnézik, elismerik, újrakezdik.

A meccset így is az NRG nyerte, akik sima 3:0-val jutottak a kvaliból az amerikai Minorra. És a nap végén nem csak az eredményeknek, hanem az év egyik legnagyobb Fair Play pillanatának is örülhettek!

Csak magunkat tudjuk ismételni, hatalmas respect ezért a megmozdulásért!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva