Counter Strike

Sosem volt még ilyen nehéz eldönteni, melyik az év legjobb CS:GO csapata!


Szavazz te is, szerinted ki volt 2017 legjobb CS:GO együttese? Nem egyszerű döntés, hárman is versenyben vannak.

A CS:GO 2012-ben indult világhódító útjára, sikere azóta is töretlen. És bár ebben az évben még nem volt túl sok verseny belőle, 2013-tól berobbant a játék esport vonala is!

Az eddigi összes évadában egyértelműen eldönthető volt, melyik csapat legyen az év legjobbja:

  • 2013-ban a NiP összesen 24 első helyet gyűjtött, ráadásul az első CS:GO Majoron is döntőbe jutott.
  • 2014-ben még mindig nem érték be a nindzsákat. A NiP mindhárom Majoron döntőzött, egyet meg is nyertek belőle
  • 2015-ben már a fnatic számított a világ legjobbjának. Két Majort is nyertek, emellett FACEIT és ESEA bajnokságokat is szép számmal.
  • 2016-ban a brazil SK tört az élre, az év minden Major győzelmét behúzták.

De mi lesz 2017-ben?

Több esélyes is van rá, hogy év végén a világ legjobb csapatának számítson!

  • Ha a világranglista helyezéseket és a LAN győzelmek számát nézzük, akkor talán az SK-nak kellene nyernie. Nyerték a cs_summitot, az IEM Sydney-t, a DreamHack Summert, az ECS döntőt és az ESL One Kölnt is.A világranglistát több hónapon át vezették, ez alapján megérdemelt lenne a sikerük. Kiegyen súlyozottságban azonban elmaradtak a többi csapattól, igazán csak áprilisban indultak be, és július óta megint semmi. Volt egy nagyon jó időszakuk, de csak az év egyharmadában alkottak kiemelkedőt, a Majorokon kevésbé.
  • Ha a Majorokat és a kiegyensúlyozottságot nézzük, akkor az Astralis-t kell kiemelnünk. Nyerték az ELEAGUE Majort és elődöntőztek a PGL Majoron. Emellett behúzták az IEM Katowice-t és a Clash fos Cash bemutatót, döntőztek a StarSeries harmadik évadában és volt még 3 elődöntőjük és több playoff a nevük mellett.
  • Az év végi király viszont a FaZe, akik az utóbbi LAN-ok domináns teljesítményével megnyerték az ELEAGUE Premiert és az ESL One: New York döntőjét is. Ráadásul úgy, hogy még csak mapot sem vesztettek rajtuk. Embertelen teljesítmény, hihetetlen formában robog az EU sztár csapat. Ha az EPICENTER döntőt is ilyen simán nyerik és behúznak még egy LAN-t év végén, akár nyerhetnek is. Mostanra már világelsők!

Szavazzatok, szerintetek kinek kellene nyernie év végén?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva