League of Legends

Worlds 2017: Miért is jó a Rageblade Vayne?!


Az új buildet láthattuk Rekklesnél, Bangnél és Uzinál is. Ha ez a három játékos ennyire bízott ebben a buildben, akkor garantáltan működik!

Vayne legnépszerűbb buildje a Statik Shiv kezdés, amit egy Infinity Edge követ, majd pedig további krit halmozás, 1 lifesteal + 1 defenzív tárgy.

Ezzel szemben a világbajnokságon egy egészen váratlan Guinsoo’s Rageblade kezdést láthatunk, amit Phantom Dancer követ és csak ezután jönnek a krit tárgyak.

A build előnyei:

  • A Guinsoo: 6 stacknél duplázza az on-hit effecteket, ami miatt gyorsabban tudjuk aktiválni Vayne passzívját és persze a sebzését is növeli
  • Erős early game: Amíg a tradicionális Vayne build csak a harmadik tárgy után lesz igazán jó, ez a build már a Guinsoo után is elég erős
  • Ardent Censer: A Censer plusz támadási sebességet ad nekünk és on-hit sebzést, ennél jobb segítség nem is létezhetne a gyorsabb Guinsoo stackek és a nagyobb sebzéshez! Mivel ez a meta tele van Censer támogatókkal, így általában ez is rendelkezésre áll.

A build lényege a passzív, a Rageblade és az Ardent Censer kombója, ezek együttes sebzése és támadási sebessége akkora sebzést ad Vayne-nek, amivel bármilyen teamfight-ot megnyerhet!

Itt láthatjuk UZI-t, ahogy megcsillogtatja a Vayne tudását:

És akkor jöjjön a build:

Summoner Spellek: Követni kell a mostnani metát, ezért a Flash+Barrier kombó az ajánlott, de ha a Supportunk nem vevő a dologra, akkor nyugodtan hozzunk Heal-t a Barrier helyett.

Rúnák: nagyjábából standard ADC rúnák, ellenállás helyett viszont 9 attack speed glyph-et rakjunk! A plusz támadási sebesség jól jön a Rageblade stackelésnél!

Mesterségek: Itt nincs semmi érdekes, átlagos Vayne mesterség oldal.

Képességek: Ez a rész egy kicsit trükkös! Vayne esetében a Q-t szokás először maxolni, hogy egy kis early sebzésre tegyen szert, amíg nincsenek meg a kulcsofntosságú tárgyai. Mivel a Guinsoo meggyorsítja a Vayne build hatékonyságát, így általában a Q-t csak második szintig kell kirakni, azután mehet  W maxolás, ami tovább növeli a Rageblade sebzésünket!

Tárgyak: Lejjebb látható a build, amit Uzi, Bang és Rekkles is használt a világbajnokságon. Rekkles a Phantom Dancert Runaan-ra cserélte, az erősebb csapatharc érdekében. A lényeg, hogy minél gyorsabban szerezzük meg a Rageblade-et, utána mindenki eldöntheti, hogy a Phantom Dancer vagy Rekkles verziója a szimpatikusabb. A build további része igazából nincs kőbe vésve, nyugodtan lehet más tárgyakat is próbálgatni!

A build lényege tehát, hogy elkerülhessük Vayne alapból gyenge early game-ét. Ahhoz, hogy működjön a Rageblade Vayne elengedhetetlen egy Ardent Censer support, ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor a standard build az ajánlott!

Nyitókép: youtube.com

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva