Counter Strike

Nem működik a black bars az AMD videókártyákon, de van megoldás!


Aki a jól megszokott black bars-szal szeretne játszani AMD videókártya mellett, az egészen biztosan bosszankodik mostanában.

Az AMD sosem állt a helyzet magaslatán szoftver és driver téren, ez sajnos az utóbbi időben sem nagyon változott. A black bars, azaz a 4:3-as felbontás esetén oldalt látható fekete csíkoktól el is kellett búcsúznunk, helyette pedig a széthúzott (stretched) vette át a helyét. Ilyenkor viszont van különbség az egérérzékenységben, ugyanis az X és az Y tengely nem ugyan olyan sebességgel mozdul el. A látószög viszont ugyan akkora marad.

A driver menüjében pedig hiába szerepel a váltás lehetősége, sajnos semmit nem csinál valójában.

Az AMD fóruma

Az AMD fórumán több hónapja panaszkodnak a felhasználók emiatt, de a cég azóta sem készített javítást egyik driverhez sem, helyette azt javasolják, hogy tegyük vissza az előző működő drivert.

Töltsd le az Oprendszerednek megfelelő drivert:

17.7.1 Windows 7 32bit

17.7.1 Windows 7 64bit

17.7.1 Windows 8.1 64 bit

17.7.1 Windows 10 32 bit

17.7.1 Windows 10 64 bit

Először ehhez le kell törölnünk a jelenlegi Crimson drivert a gépünkről, majd indítsuk újra a gépet. Ezután pedig nincs más dolgunk, mint az általunk letöltött 17.7.1-et feltelepíteni, majd a driver beállításokban kapcsoljuk be a GPU scallinget, és a Scalling Mode legyen a Preserve aspect ratio (a képarány megőrzése). Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a black bars-t!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva