Overwatch

A Blizzard figyelmeztet: a voice line-okért is járhat ban


Könnyen pórul járhat az, aki elkezdi spammelni őket.

Az elmúlt időszakban a Blizzard egyik legfontosabb céljává vált az Overwatch-ban, hogy egészséges környezetet biztosítson a játékosok számára, hiszen egyre nagyobb számban jelentek meg a toxic playerek, akik elrontják más szórakozását. Mindezek után nem csoda, hogy néhány hete újabb szintet lépett a szigorítás, hiszen bevezették a permaban intézményét.

Tovább üldözik a toxic játékosokat: jövő héttől jön a perma ban!

Egyre szigorúbban bünteti tehát a Blizzard a nem megfelelő magatartást. Igen ám, de joggal merül fel a kérdés: hol van a határ? Mi az, ami már illetlenségnek számít? Ez a téma merült fel nemrég a játék hivatalos fórumán, méghozzá a voice line-ok kapcsán, amik a játék szerves részei, mégis könnyen sértővé tudnak válni.

A játék egyik vezető dizájnere, Scott Mercer igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba nemrégiben az Overwatch hivatalos fórumán, válaszolva arra, hogy járhat-e bármiféle szankció azért, ha valaki nem “rendeltetésszerűen” használja a különféle hangüzeneteket.

“Igen, ha olyan módon spamelsz voice line-okat egy karakterrel, hogy az bomlasztó tud lenni vagy zaklatásnak minősül, akkor járhat eltiltás.”

Mindez persze további kérdéseket vet fel: például azt, hogy miként bizonyítható a sértő magatartás, ha valakit jelentenek hasonló miatt? Hogyan monitorozza a Blizzard ezt, mit rögzít pontosan? Pontos választ mindezekre aligha fogunk kapni, Mercer ugyanis csak annyit írt, hogy ha valakit sértegetés miatt jelentenek fel, akkor mindig megnézik, hogy használta-e az illető a text/voice chatet, a folyamat további részébe azonban nem engedett betekintést.

Bárhogy is van, mindenki jobban jár, ha nem kezd el spamelni mindenfélét játék közben, máskülönben érkezhet a feljelentés, a Blizzard pedig nem biztos, hogy elnéző lesz.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva