Hearthstone

5 lap, melyek könnyen a Hall of Fame-ben találhatják magukat


Ezek a kártyák vannak a legnagyobb veszélyben a következő standard rotáció előtt.

A Blizzard az idei Standard rotációval párhuzamosan a Hall of Fame intézményét is bevezette a Hearthstone-ban, úgy ítélték meg ugyanis, hogy nem feltétlenül érdemes kőbe vésni a játék “örökzöld” lapkészletét, mivel voltak lapok, amik egész egyszerűen annyira erősek és kihagyhatatlanok voltak, hogy elszívták a levegőt az újabb kártyák elől. Nerfek helyett tehát idén tavasszal jött a Hall of Fame, az ide átkerült hat Classic lap (Ragnaros the Firelord, Sylvanas Windrunner, Azure Drake, Conceal, Power Overwhelming, Ice Lance) pedig ezzel kikerült a Standard játékmódból.

A külön kategória nyilvánvalóan azért jött létre, hogy új szerepet töltsön be a játékban, így biztosra vehető, hogy a következő Standard rotáció alkalmával is át fog kerülni ide néhány lap, melyekről úgy ítélik meg a fejlesztők, hogy túlságosan szűkítik a dizájnlehetőségeket. Az új Hearthstone évad kezdetéig nagyjából fél év hátravan még, ám már most jól érződik, melyek lehetnek azok a kártyák, amik veszélyben lehetnek.

Ice Block

Őszintén szólva óriási meglepetés lenne, ha az Ice Block nem kerülne át a Hall of Fame-be. Leginkább azért mondjuk azt, mert a Blizzard korábban már több interjúban is nyíltan beszélt erről – azt persze nem mondták, hogy fixen elbúcsúzunk tőle, ám a Mage Secret helyében mi már nem nagyon vennénk tartós tejet. Érthető is lenne a távozása, hiszen tipikusan azt a non-interaktív jelleget erősíti, ami sem a Blizzard, sem pedig a játékosok nem szeretnek igazán. Más kérdés, hogy a lassabb, kontrollosabb Mage paklikra milyen jövő várna ezután…

Kép: Hearthpwn

Leeroy Jenkins

Sokan meglepődtek, amikor Leeroy túlélte az előző “tisztogatást”, hiszen a Blizzard egy ideje már foggal-körömmel harcol a Charge-mechanika ellen. Patches kivételével nem is nagyon jelent meg használható lap ilyen képességgel az elmúlt egy évben. Leeroy azonban továbbra is ott van, ráadásul neutral lényként, ami leginkább azért szűkíti a lehetőségeket, mert univerzális kivégző lapként (6 sebzés 5 manáért) nagyon nehéz megfelelő alternatívát gyártani – hát még jobbat.

Kép: Hearthpwn

Gadgetzan Auctioneer

Hiába nerfelték már egyszer pár évvel ezelőtt, a jó öreg Auctioneer annyira egyedi és különleges szerepet tölt be a játékban, hogy így sem tudott háttérbe szorulni. Pont az elmúlt pár hónap az, amikor kevesebbet láthattuk, hiszen a Miracle Rogue eléggé kiszorult a metából a legutóbbi kiegészítő óta, az Ultimate Infestation megjelenésével ráadásul a Jade Druid deckekből is kikerült. Jelen pillanatban tehát nem tűnik annyira indokoltnak a Hall of Fame-be tétele, mint mondjuk bő fél évvel ezelőtt, ám ez ne tévesszen meg senkit, a korlát nélküli laphúzás továbbra is brutális lehetőségeket rejt magában, leginkább az olcsó spellek kiadását korlátozza.

Kép: Hearthpwn

Alexstrasza

Az Ice Block mellett Alexstrasza a másik lap, aminek a Hall of Fame-be küldéséről nyíltan is beszélt a Blizzard az elmúlt időszakban. A win condition előkészítésében jeleskedő sárkány leginkább a Mage deckekben jutott szóhoz karrierje során: a mostani metában is főleg a Burn Mage-ek játsszák, ahol egy végjátékban érkező Alex + Pyroblast kombóval könnyen pontot lehet tenni a meccs végére. A probléma az, hogy egy neutral lényről van szó, így óriási odafigyelést igényel minden class esetében az ő jelenléte, hiszen nyilván nem tenne jót a játéknak, ha hirtelen megjelennének a különféle két-háromlapos kombók Alexstraszával. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha a Blizzard áttenné a Hall of Fame-be, ezáltal bővítve a saját mozgásterét.

Kép: Hearthpwn

Bloodmage Thalnos

A Classic lapkészletből talán ez a lap hasonlít leginkább az áprilisban Wildba terelt Azure Drake-re. Mindkettő visszaadja a lapot, illetve növeli a Spell Damage-t – a különbség az, hogy a kisebb méret és a Deathrattle-re kisülő húzás miatt Thalnos esetében egy fokkal hangsúlyosabb a varázslatok erősítése, hiszen általában velük együtt szeretnéd kirakni, mivel ritkán él túl egy kört. Ettől függetlenül pont olyan jolly joker lap, mint amilyen anno a sárkány volt, hiszen bármilyen pakliba be lehet illeszteni, ami játszik két-három fajta sebző spellel vagy AoE varázslattal. Az efféle “kötelező” lapokat márpedig nem nagyon szeretik a fejlesztők, így benne van a pakliban, hogy tőle is búcsúzni fogunk jövő tavasszal.

Kép: Bloodmage Thalnos

Ti mit gondoltok, melyik lapoknál a legnagyobb az esély arra, hogy a Blizzard a Hall of Fame-be küldi őket?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva