League of Legends

Irreálisan erős az AP Galio, Meddlerék vizsgálják a helyzetét!


Nem biztos, hogy így tervezték a fejlesztők, viszont még az is benne van a pakliban, hogy így marad.

A cél eredetileg az volt Galio képesség-adatainak módosításakor, hogy a tank pozícióban kielégítőbb legyen a hős sebzése, ezzel motiválva az agresszívebb játékosokat Galio választására. Ugyanis a karakter nem volt túl divatos az élő szervereken, csupán a profik között számított meghatározó választásnak.

Nos, olyannyira motiválták az agresszívabb játékstílus kedvelőit, hogy Galio pillanatok alatt tankból AP orgyilkossá avanzsált.

(Forrás: probuilds.net)

A 7.21-es frissítés óta a tankos tárgyak teljesen eltűntek Galio repertoárjából. Ugyan a győzelmi és vereségi arány meglehetősen kiegyenlített, lehetséges, hogy új társat kap Ezreal, ugyanis az Őrző is szerepkört válthat a jövőben ha ez így marad.

A fenti videóban láthatjuk, hogy nem kell ide Vandiril és a laboratóriumi környezetben letesztelt hős potenciál, Galio bőven képes elporlasztani bárkit a jelenlegi statisztikáival egy sima ranked meccs során is. Ráadásul a 3-4-10 még csak nem is annyira irreális teljesítmény, 3 AP tárgyból képes volt Valkrin lenullázni az ellenfél Veigar játékosát, holott ennek éppen fordítva kéne működnie!

Mindez a megsemmisítés a Winds of War (Q) képesség buffjának köszönhető, ami jelenleg 90% totál AP-t használ, valamint további sebzést oszt maximális életerő után. Irreális.

Emlékezzünk csak vissza Sivir esetére, amikor a hőst kissé túlerősítette a Riot. Nem telt bele 12 óra és már kint is volt a hotfix, ami azóta is érvényes. Nos, Galio gyorsjavítása sehol sincs, s Riot Meddler is csak annyit mondott “ma ránézünk mi a helyzet vele“.

“Ha úgy ítéljük meg, hogy javítást igényel, akkor a probléma forrása fogja meghatározni a következő lépésünket. Ha túlontúl nagy sebzést okoz a Q képesség, akkor valószínűleg az AP arányon fogunk változtatni, ha túlságosan tankos a változtatások után, akkor a W AP arányát fogjuk lejjebb venni. Persze az is megtörténhet, hogy kiegyensúlyozottnak találjuk általánosságban a hőst, viszont látunk olyan jeleket, ami aggasztó lehet hosszútávon (például a túlzott snowball-képesség), akkor egy sokkal áthatóbb változtatást fogunk kiötleni.”

Egy biztos, ha még csak most vizsgálja a Riot Galio helyzetét, akkor még biztosan van egy kis idő arra, hogy a játékosok kihasználják a jelenlegi formáját és ingyen LP-re fordítsák mindezt. Engedjétek szabadjára az AP assassin Galiot amíg még lehet!

Ti egyetértetek a közösség visszhangjával, vagy szerintetek nagyobb a füstje mint a lángja a témának?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva