Hearthstone

Egy olcsó deck, amire biztosan nem számít senki


Zalae filléres Priest paklijával igen komoly meglepetéseket lehet okozni.

A jól ismert amerikai Hearthstone játékos és streamer, Zalae nemrégiben készített egy videós összeállítást, melyben a kedvenc budget deckjeit osztja meg velünk. Vannak köztük olyan összeállítások, melyekben csak egyetlen Legendary van, de olyanok is, melyek teljesen mellőzik a legritkább kártyákat – ha szeretnél ötletet meríteni az olcsópakli vonalon, mindenképpen nézd meg az alábbi videót.

Bemutatott deckek közül mi egyet szeretnénk most kiemelni, amely mind közül a legérdekesebb. Ez nem más, mint a Tempo Priest, vagyis egy lényes deck, ami folyamatos nyomással és a kitett minionok buffolásával és gyógyításával igyekszik felőrölni az ellenfelet.

A pakli legfőbb ereje a meglepetés. Egyrészt senki nem fogja tudni, milyen kártyákat tartogat a deck, hiszen tele van olyan lapokkal, amiket nem nagyon játszanak – pláne nem Priestben. Másrészt a korai játékban nagyon könnyű nagy előnybe kerülni, hiszen a Priest class jelenleg sokkal lassabb koncepciókat játszik, így a mulligan során is erre fog készülni a másik játékos – vagyis az agresszív nyitással jókora meglepetést okozhatunk a felkészületlen ellenfélnek.

A deck egyik legnagyobb sztárja a Shadow Ascendant. Ez a lap legfeljebb Arénában szokott szembejönni, pedig valójában nagyon jó kis 2-drop – csupán nem nagyon van olyan paklija a Priestnek, ahol jól lehet hasznosítani. Itt azonban gyönyörűen tápolhatjuk vele a többieket, hiszen a deck tele van 1 manás lényekkel – egy Northshire Cleric után különösen erős.

Kép: Hearthpwn

A korai terülés után a középjátékban a jól ismert neutral kellékek kerülnek elő, mint a Cobalt Scalebane vagy a Bonemare, de a Priest felhozatalból a Temple Enforcer is jól illeszkedik ebbe a “nagy minion + lénytápolás” vonalba, melyekkel egyre nagyobb tempóelőnybe kerülhetünk. Íme a teljes pakli:

Zalae Tempo Priest paklija

Maga a deck mindössze 1280 dustból kijön: 4 rare, 22 common és 4 basic lap van benne, így szerényebb lapkészlettel rendelkező játékosok is viszonylag könnyen össze tudják rakni. Ha szeretnél olyan paklival játszani, amire senki nem számít, akkor érdemes tenni vele egy próbát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva