League of Legends

Faker: “Remélem gyorsan elintézzük a Samsungot, sietnék enni!”


Fakerrel az Inven Global készített interjút az elődöntő után.

Faker újból bebizonyította a világnak, még közel sem készült fel arra, hogy továbbadja a “világ legjobb játékosa” státuszt. Sokan a kínai RNG csapatát várták győztesnek a találkozó után, ám a koreai játékos a hátára kapta csapatát és ismét a döntőbe juttatta az SKT-t.

A széria nem volt rövid, végül 3-2-es győzelmet aratott a regnáló világbajnok. Ami szembetűnő, hogy Faker ez alatt az 5 játék alatt nem játszott mást, csak Galiot. A teljesítményére nem lehet panasz, vitathatatlanul ő érdemelte ki a széria játékosának járó MVP díjat. Az Inven egy rövid interjú keretein belül a találkozóról, valamint a közelgő döntőről kérdezte a játékost.

Hogyan értékelnéd az elődöntőt?

Egy kissé izgultam az RNG elleni mérkőzés előtt, Kína egy nagyon jó régió. Ám összességében úgy gondolom, hogy szórakoztatóvá tettem a találkozót.

Hogyan értékelnéd a teljesítményedet?

Elkövettem néhány kisebb hibát, de biztos voltam a Galio játékomban. Igazából az sem lepett meg, hogy én lettem az MVP, számítottam rá.

Mi a véleményed az RNG-ről?

A Royal egy fantasztikus csapat. Ha össze kéne hasonlítanom a teljesítményüket a miénkkel, azt mondanám, hogy a late game fókuszuk volt gyengébb a miénknél, ezért sikerült felülkerekednünk rajtuk. Az RNG eddig is kiváló volt, de valószínűleg a jövőben is az lesz.

Hogyhogy kizárólag Galiot játszottál?

Galio kiválóan tud roamolni, ráadásul mindezt hihetetlenül szabadon teszi. Valamint az is közrejátszott a választásomban, hogy ezzel biztonságérzetet adtam a csapatomnak.

Ha megnézzük a kiesési szakaszt, talán kijelenthetjük, hogy ez volt az SKT történelmének legnehezebb kiesési szakasza. Két találkozó is 5 játékig húzódott, hogyan fogja ez befolyásolni a felkészüléseteket a döntőre?

Ez a döcögős teljesítmény azért történt, mert rengeteg hibát vétettünk. Saját magunknak nehezítettük meg ezeket a találkozókat, ki kell javítanunk a legjavát a döntőre, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a célegyenesben is botladozzunk. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen széria rettentően kimerítő, most is hihetetlenül éhes vagyok. A Samsung elleni mérkőzést szeretném lezárni 3 játék alatt, hogy utána gyorsan elmehessek enni egy nagyot!

Korábban már említetted, hogy a csapat célja a győzelem. Neked személyesen milyen céljaid vannak, van bármi sajátos vágyad?

A célom mindig is az volt, hogy győzzek. Ez biztosan nem fog megváltozni. Ha nem az a végső célod, hogy győzz, nincs is értelme a világbajnokságra jönnöd. Ez a hely nem erre van. Szeretném a jövőben is a legjobbat kihozni magamból.

Faker zárásképpen elmondta, már nagyon várja a döntőt, nem azért, mert még sosem volt életében világbajnoki döntőben, hanem azért, mert a mindent eldöntő mérkőzést a Pekingi Nemzeti Stadionban rendezik, ekkora arénában pedig még sosem “lépett pályára”.

A döntőt a Samsung Galaxy és az SKT T1 fogja vívni november 4-én!

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva