Hearthstone

Kéthónapos üresjárattal rakja rendbe a Blizzard a kompetitív Hearthstone-t

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: hct,

Véget ér a 2017-es HCT szezon, a következő évad rajtjára azonban még várni kell.

Tavaly ilyenkor már nagyban készültünk az éves Hearthstone világbajnokságra, az idei évben azonban alaposan átszervezte a dolgokat a Blizzard: nemcsak a lebonyolítás változott, de az év legnagyobb versenyét is áttették januárra.

A változások ezzel nem érnek véget, hiszen nemcsak a világbajnokságot helyezi át más időpontra a Blizzard (itt az ok leginkább az volt, hogy a Standard év végére essen), hanem magát a Hearthstone Championship Tour naptárat is átszervezik. Mostantól ugyanis a HCT-szezon és a naptári év egybe fog esni – eddig egyáltalán nem ez volt a helyzet, a 2017-es szezon tavaly novemberben indult.

Mindez épp ez utóbbi miatt aktuális, hiszen a 2017-es HCT-évad ma, október 31-én zárul, ezen hónapot követően osztják ki tehát az utolsó pontokat az aktuális szezonra. A januári világbajnokságra már csak négy hely kiadó, ezeket az egyes régiók legtöbb pontot gyűjtő játékosai fogják megkapni.

Kiesett, de mégis bejutott – ők kapják az utolsó 4 helyet a HS vb-n

Az átszervezés következtében a 2018-as Hearthstone Championship Tour csak januárban indul majd. Két hónap üresjárat következik tehát, legalábbis ami a ladderezést és a kapcsolódó pontgyűjtögetést illeti, hiszen novemberben és decemberben legfeljebb büszkélkedni lehet majd csak a helyezésekkel, pontok nem járnak értük.

Más változások is lesznek

Fontos, hogy a Blizzard nemcsak az időpontokkal variál, az egész ranked rendszert meg szeretnék változtatni. Hogy ez mikor lép majd érvénybe, azt egyelőre még nem lehet tudni (és az is biztos, hogy a hétvégi BlizzConon eről még nem fognak beszélni), ám logikus lenne, ha az új HCT-évaddal egy időben újulna meg a ranked szisztéma.

Ami viszont biztos: decemberig biztosan várnunk kell a következő HCT-szezonnal kapcsolatos információkra, hiszen a Blizzard korábban már elárulta, hogy az év utolsó hónapjában fogják bejelenteni, hogyan tovább. Bízzunk benne, hogy nem csak naptárilag újulnak majd meg a dolgok 2018-tól!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva