Gaming

Kiderült, hogy 2018-ban is elég jó lesz PS4-tulajnak lenni


Pazar felhozatallal állt elő a Sony hétfő este a párizsi sajtókonferenciáján.

Az elmúlt években már megszokhattunk, hogy a Sony rendre színpadra áll a Paris Games Week rendezvényen, az idei évben azonban minden eddiginél nagyobb show-val készült a konzolgyártó, rengeteg új és korábbról már ismert játékkal.

A régóta várt címek mellett több új fejlesztés is bemutatkozott PS4-re, így ha valakinek esetleg kétségei lettek volna a 2018-as játékfelhozatalt illetően, az most megnyugodhat: brutális évnek nézünk elébe! Íme egy összeállítás a tegnap este mutogatott 2018-as PS4-exkluzív játékokból.

God of War

Az Olümposz isteneit már legyőzte, most pedig a skandináv mitológiában találja magát Kratos, aki egy teljesen újragondolt God of War-játékban tér vissza jövőre. Egy ideje már tudjuk, hogy 2018 elejére várható a sorozat rebootja, most pedig egy rövid, de annál látványosabb videó érkezett az új epizódról.

Megjelenés: 2018 eleje

Marvel’s Spider-Man

Az Insomniac Games csapata számos műfajban bizonyította már tudását (Ratchet & Clank, Resistance, Spyro the Dragon), legutóbb pedig a Sunset Overdrive-val mutatták meg, hogy akkor sincsenek gondban, ha egy baromi szórakoztató open-world akciójátékot kell összedobni. Ezek után joggal támaszthatunk magas elvárásokat a készülő pókemberes játékuk felé!

Megjelenés: 2018

Detroit: Become Human

Ha történet által erősen vezérelt kalandjátékok, akkor elsőre sokaknak bizonyára a Quantic Dream csapata fog beugrani, ami nem véletlen, hiszen David Cage-ék nem egy emlékezetes alkotást tettek már le az asztalra a műfajban, gondolva a Fahrenheitre, a Heavy Rainre vagy a Beyond: Two Souls-ra. Legújabb játékuk a sci-fi zsáner örök kérdésének számító android vs. ember témát fogja boncolgatni, öntudatra ébredő robotokkal. Az izgalmakat pedig szokás szerint az állandó döntések fogják megadni, melyek alapvetően befolyásolják majd a sztori menetét és a karakterek sorsát.

Megjelenés: 2018 tavasza

Shadow of the Colossus

Ismerős a név? Nem véletlen, hiszen a PS2-éra egyik legnagyobb klasszikusáról van szó, melyben 16 monumentális kolosszust kellett legyőzni, ahol minden egyes csatának megvolt a maga trükkje. Ez a játék újul meg most PS4-en, egy teljes egészében újjáépített remake-ben élhetjük át újra az élményt.

Megjelenés: 2018 február

Concrete Genie

Ha a show legkreatívabb játékát kellene kiválasztani, akkor alighanem a Concrete Genie-re böknénk. Nem elég, hogy a PixelOpus játéka varázslatosan néz ki, de a gameplay is nagyon egyedinek ígérkezik, hiszen egy varázsecset segítségével kell életre kelteni a környezetet. A Concrete Genie a PS4-kontroller mozgásérzékelős funkcióit is jócskán ki fogja használni – meg persze a fantáziánkat is, amire minden eddiginél nagyobb szükségünk lesz!

Megjelenés: 2018

+1 Ghost of Tsushima

A Sucker Punch csapatára fontos feladat hárult a PS4 megjelenésekor, hiszen az első hónapok kínálatának igen fontos szereplője volt a nyitott világú szuperhősös akciójáték, az Infamous Second Son. Azóta viszont már eltelt több mint három év, így éppen ideje volt, hogy hallasson végre magáról a fejlesztőgárda: íme új játékuk, a Ghost of Tsushima, középkori Japánnal, szamurájokkal és brutálisnak ígérkező lopakodós-akció játékmenettel.

Megjelenés: nem ismert

+2 The Last of Us Part II

Az elmúlt évek egyik leginkább körülrajongott PlayStation-exkluzívjának folytatása erősen tizennyolc pluszos trailerrel hallatott magáról a párizsi rendezvényen. Meglepődnénk, ha a The Last of Us Part II már 2018-ban megérkezne (mi inkább 2019-re tippeljük), az azonban már most biztosra vehető, hogy minden értelemben brutális lesz.

Lesz tehát mivel játszani PS4-en 2018-ban is, efelől ne legyenek kétségek! Ti mit vártok legjobban a jövő évi exkluzív felhozatalából?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva