Hearthstone

Kötelező Neutral lapok minden HS gyűjteménybe (1. rész)


Ezeket a kártyákat mindenképpen érdemes beszerezni, hiszen rengeteg helyen jöhetnek jól!

Bármilyen szinten is játszol, a Hearthstone-ban a Neutral lapok azok, melyek megalapozzák lehetőségeidet és gyűjteményed, hiszen ezek azok a kártyák, amikhez bármikor nyúlhatsz – függetlenül attól, hogy melyik class-szal játszol. Éppen ezért ha valamire, hát ezekre mindenképpen megéri költeni egy kis dustot, hiszen többszörösen megtérül a dolog – még szerencse, hogy a Hearthstone egy digitális játék, mert ha valódi TCG lenne, néhány kártya biztosan brutálisan elhasználódott volna már mindenkinél.

Cikksorozatunk pontosan ezekről fog szólni: összegyűjtöttük azokat a Neutral lapokat, amik több pakliba is rendre bekerülnek, éppen ezért nem árt minél előbb kibontani vagy lecraftolni őket, hiszen előbb-utóbb biztosan szükséged lesz rájuk.

Az univerzális Neutral lapok különösen a Standard rotációnál értékelődnek fel, hiszen ekkor kevesebb a lehetőség, nagyobb eséllyel kerülnek elő ezek.

Mivel egy nekifutásra igen hosszú lenne a lista, ezért összesen négy részben fogjuk tálalni nektek a kártyákat. Az első részben a kötelező Common lapokat mutatjuk be.

Argent Squire

Ha “örökzöld” 1-dropot kellene mondani a játékból, akkor jó eséllyel ő lenne az első, amelyik eszünkbe jut. Az 1 manás lények legnagyobb hátránya, hogy sokukat meg tudja oldani több Hero Power is, vagyis könnyen laphátránnyá tudnak válni. Ergo azok a legjobbak, melyek vagy visszaadják a lapot valamilyen formában, vagy komolyabb tempóhátrányt okoz a megoldásuk. A Divine Shield miatt az Argent Squire az utóbbi kategóriába tartozik, ráadásul ha üres asztalra rakjuk le, akkor nagyon könnyen megél egy kört, ami szintén fontos tulajdonság. Jelenleg kevésbé játszott lap, de egyébként gyakran előkerül jolly jokerként az aggro paklikban, különösen tavasszal, illetve a Corpsetaker miatt is be-bekerül belőle egy darab.

Kép: Hearthpwn

Fire Fly

Akár az 1-dropok császárának is nevezhetnénk ezt a lapot, a Fire Fly ugyanis lényegében kihagyhatatlan azokból a deckekből, amik olcsó lényekkel operálnak. Rendkívül sokoldalú minion: ha terülős effektekre játszunk (Shaman vagy Druid), akkor lényegében két lap egyért, míg Rogue-ban a Combo-potenciál miatt nagyon erős – egyébként meg csak szimplán kitölti a managörbét a korai körökben. A HS egyik legjobban dizájnolt lapja, ebben bizonyára sokan egyetértenek!

Kép: Hearthpwn

Southsea Deckhand

Nagy kérdés, hogy mi lesz a kalózokkal, ha Patches kirotál, jelenleg azonban a Southsea Deckhand több aggro pakliba is kötelező kellék – Tempo Rogue-ba és Pirate Warriorba egészen biztosan. Nyilván a fegyveres class-okba éri meg csak vele játszani, azokba viszont kiváló – nemcsak azért, mert előrántja Patches-t, hanem mert egy kisebb miniont simán le tud trade-elni, így nem bukunk vele lapot – tempót ellenben simán nyerhetünk.

Kép: Hearthpwn

Dire Wolf Alpha

A jó öreg farkas szintén jól tartja magát, egy-egy darab a mai napig felbukkan az aggro deckekben: Druidban, Zooban, Hunterben is láttunk már sokszor kitölteni vele üres 2 manás slotokat, igaz, Keleseth miatt mostanában kicsit talán háttérbe szorult. Az Argent Squire-höz hasonlóan tipikusan olyan lap, amely főleg a tavaszi időszakban juthat több szerephez.

Kép: Hearthpwn

Loot Hoarder

Bár egy olcsó lény, valójában pont hogy a lassabb deckekben szokott szóhoz jutni, ahol egyrészt ki akarunk pörgetni minél előbb valamilyen kulcslapot, másrészt általában szabadabbak a kevés manás slotok. Kicsit metafüggő, hogy mennyire jó, hiszen a Mage, a Druid és a Rogue is le tudja kapni rögtön Hero Powerből, így ha népszerűek ezek a class-ok (mint például most), akkor kevésbé éri meg használni – az azonnali húzás miatt most a Novice Engineer játszottabb.

Kép: Hearthpwn

Acolyte of Pain

Egy másik örökifjú laphúzás a játékban, a legtöbb Mage pakliban rendre ott figyel, hiszen a Hero Powerrel kombózva akár három lapot is ki lehet belőle szedni. De a Priest deckek is előszeretettel használják, ahol kis lényekkel trade-elve, majd gyógyítva adhat durva erőforráselőnyt. Az 1/3-as méret miatt persze elég nagy tempóhátrány, így inkább a lassabb, kontrollosabb deckek játsszák – azok viszont már nagyon régóta.

Kép: Hearthpwn

Tar Creeper

Jelenleg az egyik leguniverzálisabb lap a játékban az Un’Goróban megjelent elementál: ha nincs jobb ötletünk a 3 manás slotra, nyugodt szívvel betehetjük nagyjából bárhova. Lényegében 3 manáért 3/5, ami mondani sem kell, mennyire erős – és csak azért nem power creep, mert a saját körben csak egyet tudunk vele ütni. Ettől függetlenül ugyanúgy megéri berakni gyorsabb paklikba is (lásd Tempo Rogue), hiszen ár-érték arányban remek védelem a kisebb lények mellé.

Kép: Hearthpwn

Spellbreaker

Az aggro paklik általában nem játszanak leszedéssel, nem árt azonban felkészülni a gonosz taunt lényekre, amik feltartóztatják a hordát. Erre a célra gyakran bekerül a Spellbreaker, amivel úgy építhetjük tovább a boardot, hogy közben a problémát is elhárítjuk. De Doomsayer ellen is gyakran előkerül, akár lassabb paklikba is.

Kép: Hearthpwn

Cobalt Scalebane

A tempo jellegű paklik legújabb sztárja, akit leginkább a Dragon altípus tett igazán népszerűvé. Na nem azért, mert bármilyen módon is kihasználnánk a benne rejlő szinergiát, hanem mert ellenáll a játék jelenleg talán legtöbbet használt board clearjének, a Dragonfire Potionnek.

Kép: Hearthpwn

Bonemare

Nagyon hasonló lap az előzőhöz a Frozen Throne egyik leggyűlöltebb kártyája, a Bonemare, hiszen ez is főleg tempo paklikba jó, ahol a boardon lévő előnyünkre erősíthetünk rá egy jókorát. 7-ért 9/9-es stat, ebből 4/4-et jó esetben azonnal “hasznosíthatunk” – ezek a számok úgy gondolom önmagukért beszélnek. Nem csoda, hogy rengeteg helyen játsszák.

Kép: Hearthpwn

A lista már így is hosszú, de említés szintjén mindenképpen szót szeretnénk ejteni a Mistress of Mixtures, Earthen Ring Farseer, Infested Tauren, Naga Corsair, Stranglethorn Tiger ötösről, melyek szintén szép karriert éltek meg eddig a különféle paklikban, a Classic darabokat pedig bizonyára sokáig használni is fogják még közülük.

Hamarosan jelentkezünk a következő résszel, melyben a Rare kártyákról lesz szó.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva