League of Legends

Statisztika: A világbajnokság legsikeresebb karakterei!


A világbajnokság végéhez közeledve összeszedtük az rendezvény legjobban teljesítő hőseit, pozícióra lebontva.

A világbajnokság a legjobb lehetőség arra, hogy meglessük milyen csapatösszeállításokkal játszanak a profik. A világ legnagyobb League of Legends versenyén egyértelműen minden csapat a legerősebb kompozícióval szeretne pályára lépni, így általában az összes ösvényen kialakul az a 3-4 hős ami erősebbnek bizonyul a többivel szemben. A hősöket a tiltások, választások és a győzelmi arány alapján választottuk ki.

Ösvényekre bontva bemutatjuk, mely hősök kapták a legtöbb reflektorfényt idén:

Top: Cho’GathMaokaiGalioShen

A top lane metát a tankos és erős csapatharc lehetőségekkel rendelkező hősök dominálták. Cho’Gath, Maokai, Galio, és Shen rendkívül erősek a mostani profi metában, ugyanis remekül helyt állnak a krit buildes ADC-k ellen. Cho’Gath 79.2%-os gyakorisággal uralta a szurdokot, ezzel a számmal ő lett a legnépszerűbb választás a felső ösvényen!

Jungle: Jarvan IV, Gragas, Sejuani

A dzsungelben is inkább a tankok voltak a népszerűek! Legjobbnak viszont azok a hősök bizonyultak, akik rengeteg CC képességgel rendelkeznek, illetve remek kezdeményezők, tele vannak “engage” lehetőséggel. Jarvan, Gragas és Sejuani mind kulcsfontosságúak lehetnek egy-egy harc megnyeréséhez, ugyanis egy jó ultival vagy stunnal azonnal meg tudják fordítani a csata állását! Gragas és Sejuani nagyjából minden meccsen választva vagy tiltva lett, ezzel a legnépszerűbb pickek közt voltak, közülük is Gragas bizonyult a sikeresebbnek 69.7 %-os győzelmi aránnyal.

Mid: Corki, Galio, Syndra, Orianna

A tankos csapat összeállítások miatt azok a mid lanerek bizonyultak a legjobbnak, akik egy hosszú harc alatt is folyamatos sebzést tudnak osztani.  Ez volt az oka például a temérdek Corki picknek. A rövid töltési idők miatt Orianna és Syndra is tökéletesen illett a képbe! A legnépszerűbbnek végül Syndra bizonyult, akit 63.6%-os pick/ban gyakorisággal tiltottak illetve választottak a játékosok. A legsikeresebb viszont a Galio mid volt, ami 66.7 %-os winrate-et tudott produkálni! A tankos mides éppen azért robbantott bankot a csapatoknak, mert képességei tökéletesek arra, hogy megvédjenek egy Ardent Censerrel ellátott hyper carryt, valamint agresszívan is használható az ultija, például egy Jarvan IV-al párosítva irreális előnyt jelent. Mindezek mellé még biztonságos ösvény fázis is társul a hőshöz.

ADC: Tristana, Kog’Maw, Varus, Xayah

Tristana egyértelműen az idei Worlds legerősebb ADC hőse! Hatalmas sebzése és biztonságos játéka, valamint a gyors torony pusztítása bármelyik csapatnak óriási előnyt jelentett, és ezt természetesen ki is használták a versenyzők, ugyanis Tristana 75.3%-os gyakorisággal lett választva a vb-n! Kog’Maw és Varus is erős lövészeknek bizonyultak, akik remekül működtek egy Censer-el és egy jó team kombóval párosítva. Xayah volt az a hős akit még a top ADC-k közé kell sorolni 87%-os pick/ban gyakorisággal. A stun képessége és az ultija miatt talán a legerősebb teamfight ADC.

Support: Janna, Lulu, Rakan

A sok agresszív kezdeményező hős miatt kellettek a különböző heal és pajzs orientált támogatók. Ha egy valakit ki kell emelni az egyértelműen Janna aki 30 meccs alatt elképesztő 80%-os win rate-et szedett össze, nála csak egy support hőst választottak többször mégpedig Lulu-t, de az ő számai Janna nyomába sem értek! A kreatív hősök közül Rakan volt a leghasznosabb, rengeteg CC-t osztó képességével uralni tudta a csapatharcokat.
Ti mit gondoltok melyik hős a 2017-es Worlds MVP?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva