PUBG

Így azonosíthatod be, honnan lőnek az ellenfelek PUBG-ben


Veled is sokszor előfordul, hogy úgy halsz meg, hogy egyszerűen képtelen vagy rájönni honnan lőttek le? Akkor megmutatjuk mire kell figyelned!

A Pubg-ben a lövések által kreált hangok négy kategóriába sorolhatóak:

  1. A lövéshang: Ez az, amit akkor hallunk ha elsül egy fegyver. Ez egyben a legfontosabb hang, amire koncentrálnunk kell a célpont bemérésekor.
  2. A hang, amit akkor hallunk, ha a golyó átlépi a hangsebességet: Ezt csak akkor hallhatjuk, hogyha közel állunk ahhoz, aki a lövést leadta, illetve ha a golyó a közvetlen mellettünk hasít el. Ezt persze csak olyan fegyvereknél hallhatjuk, ahol a golyósebesség meghaladja a 340 m/s-t
  3. A hang, amit akkor hallunk, ha egy töltény mellettünk süvít el: Ebből azt tudjuk leszűrni, hogy a golyó milyen irányba csapódott be hozzánk képest.
  4. És végül a találat hangja: Ez elég egyértelmű, gondolom ezt már mindenki jól ismeri. Ha ezt halljuk, ideje fedezékbe húzódni!

A lövés távolságát a lövéshang és a hangsebesség átlépésekor hallott hang közti időből tippelhetjük meg. Mindig a lövéshangot fogjuk utoljára hallani és minél nagyobb a késés a kettő között, a lövész annál messzebb van.

A hangokat mindig ahhoz képest fogjuk hallani amerre nézünk. Ez azért fontos, mert pusztán hangból nehéz eldönteni, hogy a lövések elölről vagy a hátunk mögül jönnek. Ha viszont több irányba nézel, úgy könnyebben beazonosíthatod a hangforrást.

Vigyázat hátul!

Amikor hallgatjuk a lövéseket, egyetlen hang az amire koncentrálnunk kell, ez pedig a lövéshang. Ez az aminek segítségével felfedhetjük az ellenség pozícióját. A többi hangot próbáljuk figyelmen kívül hagyni, mert csak feleslegesen összezavarnak.

A lövés hangja mindig az utolsó hang lesz amit hallunk, így könnyen elkülöníthető a többi hangtól. Ezt mindig abból az irányból fogjuk hallani, amerre az helyezkedik, aki a lövést leadta.

Ha már halljuk merről jönnek a golyók, de még mindig nem látjuk az ellenséget, akkor keresgéljük a torkolattűz fényét. Ez elég könnyen észrevehető, akár nagy távolságból is, és nagyban megkönnyíti a keresgélést. Természetesen ha az ellenség nem rendelkezik flash hider/supressor-al.

Végül itt egy videó ami videón is szemlélteti az eddigieket:

Ezeknek a technikáknak a segítségével akár meg is nyerhetsz bármilyen, korábban esélytelennek hitt helyzetet. Úgyhogy mostantól érdemes fülelni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva